Unngå gjeld etter ferie

Unngå gjeld etter ferie

Mange pådrar seg gjeld pga ferien. Det er veldig lett å bruke litt for mye penger når man er ute og koser seg med venner, familie eller kjæreste. Og har man med barn på ferie så går pengene kjapt ut.
Og ja, man fortjener å kose seg i ferien, det er derfor vi har ferie. Og da kan man heller prøve å stramme litt inn etter ferien, nå i september, oktober og november. Gjør man ikke det må man kanskje ta opp lån og få ekstra «feriegjeld».

Hvis man har en økonomi som går i null hver mnd og man har brukt 5000 ekstra pr. mnd i ferien så må man bruke 5000 kroner mindre hver mnd i to mnd for å veie opp. Del det på tre så blir det lettere, derfor nevnes det september, oktober og november. Det blir da 3333 pr. mnd hvis man har brukt 5000 kr pr mnd. for mye i juni og juli.

Legg en slagplan slik at du slipper gjeld. Ikke gå ut og spis, ikke kjøp maten på seven-eleven, kjøp bensin på søndager eller onsdager, kjøp litt billigere mat på butikken (unngå søppelmat som First Price, dårlig helse er dårlig for økonomien). I det hele tatt, kutt ned der du kan. Da tar det ikke mange månendene før du er i vanlig gjenge igjen, glad og fornøyd og uten ytterligere gjeld.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *