Ungt par med 2 barn, kjøpe bolig

Ungt par med 2 barn, kjøpe bolig

Spørsmål:
Heisann !
Min mann er ferdig utdannet tømrer til våren, og jeg går foreløpig på AAP med utsikt mot jobb. Når han er ferdig så vil han sitte på en gjeld på mellom 100 og 200 tusen (spørs på hvor mye som blir omgjort). Vi har ingen egenkapital, men han er jo tømrer og kan gjøre mye selv. Hva vil dere anbefale oss ? Huseieren vår har spurt oss sånn halvveis om vi kunne tenkt oss dette huset etterhvert, og det er jo gunstig mtp beliggenhet, størrelse og 1 utleiedel (muligheter for 2), som da ville skaffet oss minst 13.000 i utleieinntekter. Huset i seg selv vil ligge på rundt 3,5mill. Per idag har vi utgifter på 17.500kr (6500kr går til husleie) som vi fint klarer, og vil vil jo da tjene enda mer når han er ferdig til våren og jeg kommer ut i arbeid. Noen fornuftige råd til oss ?

Svar:
Hei, problemet deres i forhold til bankene er at dere vil ha gjeld og ingen egenkapital. Da skal bankene normalt si nei.

To tips:

Hør med kommunen om startlån, det kan være at dere får lån der, familiesituasjonen bør bidra til positiv behandling der.

Snakk med bankene. Sett opp et fornuftig budsjett og overslag. Vis med tall at dere har mulighter til å betjene et lån og boligkjøp. Vær edruelig, spør banken om hva som skal til for å få lån.

Relaterte emner:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *