Studenter på krita……..

Studenter på krita……..

Studenter i Norge for som regel ett lån kombinert med stipend i fra Statens Lånekasse, noe som er en god ordning for studenter. Men i tillegg til dette så jobber den norske studenten relativt mye i tillegg til studier, sammen utgjør dette ofte en god inntekt for studenter.

Men forsatt så er det mange studenter som ikke ville klart seg uten kredittkortet og faktisk mange som pådrar seg forbrukslån under studietiden. Dette er ikke særlig smart og det skal heller ikke være nødvendig.
Derfor kan det være lurt å være litt «proaktiv» som student og sørge for å ha en god økonomi under studietiden, dette vil lønne seg senere.

Vi har derfor laget noen retningslinjer for deg som er student så du kan unngå eller komme deg ut av gjeldskrisen:

-Kjøp billig mat, du er student og du trenger ikke leve som en konge. Ønsker du litt mer eksklusiv mat og har plass i fryseren så ta turen over til Sverige å gjør en storhandel.


-Finn deg rimelig bolig, som student er det viktigste at du har en plass å sove, bruk lesesalen og spar tusenvis av kroner.


-Legg inn alle regninger på faste tidspunkter, det er fort gjort å «glemme» en regning å derfor kan regningen koste mer enn den bør.


-Dropp kredittkortet, en smart mann sa en gang «tæring etter næring». Trenger du ekstra penger, ta å jobb litt ekstra for da kan også unne deg litt ekstra. Eller har du kredittkortgjeld, rydd opp snarest, når studietiden er over er det greit å ikke begynne voksenlivet med tung bagasje. 


Men husk, studietiden skal nytes og skal være en tid du skal kunne se tilbake på og mimre. Men unngå å handle på krita!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *