Stadig flere nordmenn ønsker solcellepanel

Stadig flere nordmenn ønsker solcellepanel

Det skyller en grønn bølge over Norge i disse dager. Det er konferanser som dreier seg om bærekraft og det blir investert flere millioner hver i dag i «grønne investeringer». Det er ikke bare næringslivet som bryr seg om bærekraftige løsninger, norske husholdninger gjør akkurat det samme. Stadig flere nordmenn viser interesse for å høste energi selv fra solen. Dette høres kanskje rart ut for deg som ikke har noe særlig kunnskap om hvordan solcellepanel presterer i Norge, men med gode støtteordninger så blir det faktisk fort veldig lønnsomt.

ENOVA som er et statlig selskap som har som formål å få ned utslippene i Norge har en svært gunstig støtteordning for solcellepanel som kutter ned nedbetalingsplanene av solcellepanel betraktelig. De fleste installasjoner av solcellepanel er betalt ned innen 10-15 år. Samtidig så har et solcellepanel en garantert levetid på 25 år, det betyr at man kan få 10 år med gratis strøm fra produksjonen. Det er forventet at strømprisen kommer til å stige over de neste årene og det betyr at det er stor sannsynlighet for at solcellepanelet blir betalt ned mye raskere enn årene som er forespeilet ovenfor.

Prisen på et solcelleanlegg starter på rundt 50000,- for det billigste men de aller fleste bruker mellom 70000,- og 10000,-. Det betyr at man er nødt til å finansiere denne installasjonen på en eller annen måte. Ifølge nettsiden Solcellepaneler.com så finnes det flere typer lån som man kan bruke for å få en billig type finansiering:

Grønt lån uten sikkerhet

Hvis du har fått støtte fra ENOVA så er det noen banker som tilbyr egne lån for deg til en svært gunstig rente. Dette er lån som er uten sikkerhet og det betyr at de i praksis er som forbrukslån. Renten har etter vår forståelse ligget på mellom 4-5% effektivt, dette er omtrent halvparten av et normalt forbrukslån.

Grønt lån med sikkerhet i bolig

Hvis du ikke ønsker et forbrukslån så kan du låne med sikkerhet i boligen din. Her ligger gjerne renten på 2%. Det betyr at dette er den billigste formen for finansiering av solcellepanel. Hvis du betaler ned lånet raskt så vil du i tillegg få en veldig billig finansiering av solcellepanel.

Som du ser så er ikke solcellepanel noe som kun er forbeholdt de som har mye eller lite. Med støtteordningen så er det mulig for alle å faktisk tjene penger på å ha solcellepanel på taket. Det er mange muligheter for finansiering og på lang sikt så kan du faktisk sikre deg mot høyere strømpriser.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *