Slutt med samboer

Slutt med samboer

Spørsmål:
Min samboer og jeg har valgt å gå fra hverandre. Vi gikk til innkjøp av leilighet sammen i mai 2011, og fikk et veldig bra tilbud av min søster som tilbød oss å kjøpe hennes leilighet til takst. Har vist seg å være en meget gunstig pris, siden naboer i bygården med tilsvarende leiligheter har solgt til omkring 200000 mer enn vi kjøpte for i samme tidsrom.

Taksten, og det vi kjøpte leiligheten for var på kr. 2.450.000.-

Kjøpet ble gjennomført ved at jeg stilte med all egenkapital (1 million kr som jeg har arvet). Resten ble finansiert ved et boliglån vi tok opp sammen på 1,6 mill kr. (Tok opp ekstra lån for innkjøp av møbler og liknende)

Boliglånet har vi betalt halvparten av hver, og alle fellesutgifter har vi delt 50/50. Vi har kun betalt renter på lånet (avdragsfritt).

Vi har skrevet samboerkontrakt hvor eierforholdet er fordelt ved at jeg eier 172,5/245 deler av leiligheten, og hun eier 72,5/245 deler. (Føles litt urettferdig nå, siden hun ikke bidro med noe egenkapital, og lånet har vært avdragsfritt).

Jeg er fast bestemt på og beholde leiligheten, og vi må finne en løsning på hvordan jeg kan kjøpe henne ut.

Hvordan bør vi gå frem?

Svar:
Hei, dette er egentlig ganske rett frem. Oppgjøret må skje i forhold til eierbrøken, dvs at du får mest av overskuddet, mens hun får en mindre del. Avdragene har ikke noe i regnestykket å gjøre. Dere har betjent lånet 50/50 og du får tilbake egenkapital + avkastning. Dette er rettferdig og riktig i slike tilfeller.

Relaterte emner:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *