Slik går du frem for å bli kvitt kredittkortgjelda

Slik går du frem for å bli kvitt kredittkortgjelda

Når man først begynner å henge etter på kredittkortregningene tar det ikke lange tiden før gjelda begynner å bli stor, og avgiftene høye. Kredittkortgjeld er nemlig en av de dyreste typene gjeld, og derfor lønner det seg å bli kvitt denne så fort som mulig.

Når man har mye kredittkortgjeld er det viktig at man ikke bruker nye kredittkort til å dekke den gamle gjelda. For selv om det er rentefritt i et visst antall dager er den effektive renta sikkert like høy når du først har kommet over gratisperioden, og det finnes mange bedre måter å bli kvitt gjelda på.
Det er flere måter man kan ta kontroll over kredittkortgjelden på, blant annet ved å refinansiere gjelden.

Det vil si at man tar opp et samlet lån for å betale ned hele kredittkortgjelda, og da har man bare én bank og ett lån man må forholde seg til. I tillegg får man forhåpentligvis lavere rente, og trolig billigere gebyrer. For å refinansiere lånet må man snakke med en kunderådgiver i en bank, og til denne samtalen bør du ha med et ordentlig og realistisk budsjett, samt en god betalingsvilje. I tillegg må du ha full kontroll over hvor mye gjeld du faktisk har, og hvilket selskap du skylder penger til. Det er best å få refinansiert all gjelda på en gang, selv om summen er større enn du hadde regnet med.

Hvis du har en liten kredittkortgjeld er det ofte best bare å kvitte seg med den så fort som mulig. For eksempel kan man selge bilen, møbler eller annet av verdi, og bruke dette til å betale ned gjelden. Det er selvfølgelig slik at man aldri får like mye som man betalte for gjenstanden, men sånn er det for alle ting. Alle pengene du får samlet inn er med på å redusere gjelden din, så det er om å gjøre å selge så mye som mulig. For å bli kvitt tingene kan man enten prøve et godt, gammeldags loppemarked, eller så kan man legge dem ut for salg i lokalavisa, eller på nettsider som Finn.no.

Også i tilfeller med mye gjeld kan det lønne seg å selge ting, da det først og fremst reduserer gjelden, men også for å vise banken at du er villig til å gjøre alt for å bli kvitt gjelden. Sistnevnte er lurt dersom man skal prøve å refinansiere lånet, da det utelukkende viser betalingsvilje. Det betyr et stort pluss i boka når du søker om refinansiering, og kan være avgjørende for om du får lånet eller ikke.
Om du har mulighet til å jobbe overtid eller tjene ekstra penger på annet vis er det også helt klart å anbefale. Jo fortere du betaler tilbake gjelden, jo mer penger slipper du å betale inn i renter og avgifter, og det er derfor om å gjøre å bli kvitt gjelda så fort som mulig. Så jobb så mye overtid som mulig i noen måneder mens du betaler ned så mye som mulig, så blir gjelds fort redusert betraktelig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *