PRIVAT LÅN NOE FOR MEG?

PRIVAT LÅN NOE FOR MEG?

Mange med gjeldsproblemer søker hjelp hos bekjente og familie. Men hvor lurt er det egentlig med privat lån? Det at noen vil låne deg penger er en svært stor lojalitetserklæring og ikke minst veldig nobelt gjort. Men det er ting som er viktige å tenke på før du takker ja til å låne en sum av din venn eller familiemedlem.

Først må vi presisere viktigheten av at du utarbeider en skriftlig kontrakt for lånet, men før du i det hele tatt begynner med det så er det noen momenter vi syntes det er viktig å ta opp.


Tilbakebetaling
Du har veldig mye gjeld og har ikke betalt regningene dine før, hvordan skal det endre seg nå? Husk at selv om du låner av din mor eller far så skal disse pengene betales tilbake. Klarer du å endre denne syklusen nå? Det å få ett lån privat er kanskje en sjanse du aldri vil få igjen så du bør være supermotivert.

Komfort
Det å skylde noen penger er ikke noen god følelse, det samme gjelder med familie og venner. Den eneste store forskjellene på de og banken er at du kanskje får en noe snillere rente. Private lån har ødelagt mange familier og vennskap, derfor syntes vi det det er viktig at du tar en grundig vurdering selv på om du er komfortabel med skylde dine venner eller familie penger. Det er nå du trenger dine venner og familie mer enn noen gang, å det må være viktigere enn penger.

Dersom du VET at du er komfortabel med å skylde de private långiverne penger så er ingenting bedre enn det.

Nedbetalingsplan
Når du låner privat så er det veldig viktig at du klarer å betale ned som avtalt, derfor er det lurt å utarbeide en nedbetalingsplan. Så både du & långiver har noen faste rammer å forholde deg til. Husk å gjør långiver oppmerksom på hvor lang tid du vil bruke på nedbetaling av gjelden.

Rente
Du skal alltid betale rente, enten om det er til familie eller venner. Selv om de protesterer så skal du protestere tilbake slik at det blir korrekt. Dette vet vi av erfaring er den ene faktoren som faktisk ødelegger familier og vennskap.
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *