Penger spart er investert smart

Penger spart er investert smart

Sitter du på en drøm om å investere pengene dine så de kan vokse av seg selv? Da er det lurt å lese videre i denne artikkelen, fordi vi lister opp hvordan du kan få inspirasjon og hvilke finansielle instrumenter som kan gi deg avkastning i det lange løp.  Aksjer, kryptovaluta er tradisjonelle investeringsmuligheter (sistnevnte har i hvert fall blitt det i de siste årene), og det kan ellers lese være smart å lese deg opp på finansnyheter, pengebloggen og andre medier. Jo mer vite du har, jo større sjanse har du for å lykkes.

Penger spart er investert smart

Penger kan vokse av seg selv, men ikke hvis de står i banken. Står sparepengene i banken, vi de raskt smuldre opp i inflasjon, lave sparerenter og diverse gebyrer bankene er så glade i å ilegge sine kunder. Faktisk, viser tallene at aksjesparing knuser banksparing i avkastning, og det er fastslått mange ganger.

Men risikoen er mye høyere, den er det, så ikke hiv pengene dine etter første og beste investeringsmulighet (om det ikke er den beste da), fordi det kan fort gå galt. Går banken konkurs vil du ha krav på en del av sparepengene gjennom banksikringsfondet. Går et selskap konkurs mister du hele aksjebeholdning din, uten at du kan klage så mye. Du kan gå til sak mot selskapet, men det er som regel bare smuler igjen til småsparere uansett.

Derfor, invester gjerne i trygge etablerte selskaper. Statistikk viser, at disse selskapene er de som gir mest avkastning uansett, kontra dristige aksjer som kan vokse seg store og gi deg en drømmeavkastning.

Investere i Kryptovaluta?

Kryptovaluta er også et spennende investeringsobjekt. Det som kjennetegner kryptovaluta er høy volatilitet, noe du skal ha is i magen for å møte. Utover dette, er det smart å sette seg godt inn i hva de enkelte valutaene egentlig har av funksjon, utbredelse og om det overhodet er et formål med den.

Et av de store problemene til kryptovaluta, er hvor relativt lite brukt den er hos forhandlere. På den andre siden, er det stor sannsynlighet for at kryptovaluta kommer til å bli allemannseie innenfor noen år. Det er veldig mange kjente og ukjente kryptovalutaer på markedet, og den kryptovalutaen som går seirende ut og blir allemannseie kan eksplodere i pris. Det er mye “kanskje”, “hvis” og “om” i forbindelse med  kryptovalutaer som investeringsobjekt, og det kan lønne seg å trå varsomt her.

Uansett hva du velger å investere sparepengene i, er det lurere å finne andre finansielle instrumenter enn sparekonto, hvis du vil se pengene vokse i et jevnt tempo. Andre investeringsmuligheter er selvfølgelig aksjefond, rentefond og fysiske objekter, som gull og andre råvarer.

Markeder vil alltid svinge opp og ned, og det kan lønne seg å ha en langsiktig plan. Noen er heldige, og mange andre er uheldige med investeringer. De som klarer seg best, er ofte de som gjør informerte valg, og som har en spredt risiko. Eneste veien dit, er å gjøre seg kjent med det du vurderer å investere pengene dine i.

Relaterte emner:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *