Økonomi i parforhold

Økonomi i parforhold

Mange par som bor sammen har adskilte økonomier eller at en person har kontroll over alt. Dette kan være fatalt både for forholdet og økonomi. Derfor er det viktig at dere tar grep om økonomien til hverandre. Dette kan være vanskelig, så derfor har vi laget ett system slik at økonomi ikke trenger å være noe problem men heller noe morsomt.


1. Lønn
Du bør vite hvor mye din partner tjener og din partner bør vite hvor mye du tjener.

2.Regninger 
Regningene kommer, noen har fordelt slik at man har fordelt noen regninger, slik at det går nesten «opp i opp». Dette er en veldig dum måte å fordele da det plutselig kan bli litt skjev fordeling og derfor oppstå en konflikt.

Ta heller å sett dere ned og finn ut hvor mye de felles regningene kommer på, legg på ett lite påslag da noen av disse som f.eks strøm,etc kan variere. Deretter deler dere denne summen på 2. Dette er summen dere skal betale hver måned til regninger.

Hvis dere også har lyst til å spare litt penger sammen, dette kan jo være til ferie,bolig eller bare sparing. Så kan dere legge inn sparing i denne regningskalkulasjonen. Dette anbefalles på det sterkeste.

Opprett en egen konto til regninger, lag autotrekk til regningskontoen på den summen. Deretter legg inn avtalegiroer,etc slik at det meste går på automatikken. Da har dere ett system som gir dere forutsigbarhet og dere vet at fordelingen er rettferdig.

Som nevnt ovenfor så kan det være lurt med ett påslag, dette kan gå til en «buffer». Altså at dere hele tiden ligger i pluss på kontoen til uforutsette utgifter som kan komme.

3. Mat
Mat er dyrt i en husholdining og her blir ofte fordelingen skjev. Derfor forslår vi at dere lager ett budsjett på mat. F.eks 4000,- i måneden, oppretter en egen konto med 2 kort som går kun til mat.
Budsjettet bør være realistisk for at en «matkonto» i det hele tatt skal ha noen funksjon.

4. Selvangivelsen
Hvert år når selvangivelsen kommer så er det mange som gjemmer denne for sin partner, her står nemlig gjeld og inntekt. Dette bør være noe dere viser til hverandre, slik at du vet at det ikke er noen «skjeletter i skapet».
Kanskje en ide er å henge disse på kjøleskapet med en gang man får dem. Slik at man slipper å spørre hverandre!

OPPSUMMERT
Dette er tiltak man burde gjøre, ikke fordi man ikke stoler på partneren men fordi økonomi kan ødelegge forhold og derfor er dette ett meget proaktivt tiltak. Dette kan tvert om samle dere om økonomien og dere vil fort se at dette kan bli en morsom oppgave!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *