Lønnstrekk i fra Statens Innkrevingssentral

Lønnstrekk i fra Statens Innkrevingssentral

Mange kontakter oss etter å ha fått varsel i fra jobben at de blir trekt i lønn pga av regninger de ikke har betalt. En gjenganger her er at de har unnlatt å betale ned avdragene på studielånet sitt. Det alle spør om er om dette faktisk er lov?

Er det lov?
Det er faktisk i teorien mulig å få lønnstrekk i fra alle kreditorer men det som man oftest ser er SI (Statens Innkrevingssentral). Som vi har vært inne på i tidligere artikler så er Staten en kreditor du ikke vil legge deg ut med. De får pengene sine til slutt på den ene eller andre måten. Det er nettopp dette lønnstrekk er, SI ser at du ikke har betalt ned på ditt studielån og trekker deg derfor i lønn. Dette er helt legitimt i følge norske lover.

Kan jeg stoppe lønnstrekket?
Lønnstrekket er kommet til fordi du ikke har betalt regningen, derfor er det ganske logisk at du ikke kan stoppe dette selv. Men det er en mulighet som jeg vet at flere av de som har kontaktet oss har benyttet seg av og det er å ringe Statens Innkrevingssentral å få redusert lønnstrekket litt. Husk at her må du ha god argumentasjon og være ærlig.

Det vi bare må få presisere er at Staten er en kreditor du bør prioritere. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *