Lån penger til forbruk

Lån penger til forbruk

Når du har behov eller ønske om forskjellige forbruksprodukter som du vet du har råd til, så kan det være en god løsning for mange å låne penger til forbruk. Det kan alltid være lurt å ha et buffer i økonomien i form av en sparekonto, men det betyr ikke at sparing er eneste måten man kan kjøpe det man ønsker på. Det kan være like praktisk å kjøpe det man ønsker med et forbrukslån. Det er mange uforutsigbare faktorer i livet som man kanskje vil sikre seg mot ved å spare, men det er akkurat like mange usikre faktorer som kan gjøre at du må betale dyrt for et produkt hvis du venter til du har spart nok penger til å kjøpe produktet.

De siste par årene har vi for eksempel opplevd en økning i amerikanske dollar som har gjort at mange produkter på markedet har økt i pis med inntil 10-15%. Dette gjelder for eksempel det meste av Apple-produkter, samt mye annet av populære produkter som man ønsker å kjøpe. Selv om noen av produktene dette gjelder ikke selges fra USA, kan det være at produksjonen fordyres ved at produksjonsbedriften tar betalt i amerikanske dollar. Hadde man heller valgt å låne penger til forbruk for å kjøpe seg en Macbook Air eller en iPad man ønsket seg før valutaen gikk opp, så kunne man opplevd å betale mindre for produktet ved å låne penger til forbruk i stedet for å spare.

Viktig å vurdere sin økonomi

Når man velger å låne penger til forbruk, er det viktig at man vurderer hva dette vil gjøre med din private økonomi. Har du for eksempel usikkerheter på jobben og ikke vet om du har jobb i morgen, så kan det være lurt å vente til du vet at du fint klarer å betale tilbake det du har lånt til forbruk. Mange mener forbrukslån er en negativ ting, men det gir mange utrolige muligheter, så lenge man selv er bevisst på hva man låner. Ved å alltid vurdere din økonomi i forhold til lånet, så risikerer du ikke å sette deg i en situasjon hvor du har mer utgifter enn du er komfortabel med. Å låne penger bør aldri være en impulshandling, men bør være gjennomtenkt slik at det aldri vil bli en unødvendig belastning. Dersom man alltid vurderer hvilken belastning det vil være, så vil man få mye fordeler med forbrukslån.

Velg det forbrukslånet som er riktig for deg

Selv om man velger å låne penger til forbruk, så er det viktig å vurdere hvordan man kan få mest ut av utgiftene man pådrar seg på grunn av lånet. Det kan være lurt å ikke hoppe ut i det første tilbudet man kommer over, men heller vurdere flere tilbud slik at man kan finne det tilbudet som passer best. For de fleste vil det bety at man ser etter det tilbudet som gir lavest utgift, men det kan også være at man ser etter et lån med betingelser som passer til hva man ønsker å bruke pengene til. For eksempel kan det være praktisk med en rammelån i stedet for et tradisjonelt lån. På den måten kan man låne penger når man vil, og betale inn når man vil. Man betaler bare renter for det man til en hver tid benytter.

Betal ned tidligere lån før du låner igjen

En god praksis for ikke å rote seg bort i mer gjeld enn man ønsker, er å betale ned gammel forbruksgjeld før man låner mer. Det kan være situasjoner hvor man ikke får det til før man har behov et nytt lån, men det er en god praksis når man egentlig kan vente litt med innkjøpet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *