Kommunen kan hjelpe deg med bolig

Kommunen kan hjelpe deg med bolig

 

 

Skal du inn på boligmarkedet? Det er du ikke alene om og det blir ikke lettere. Presset på boligmarkedet gjør at prisene stiger. For de unge som skal ha sin første bolig i dag blir det stadig vanskeligere å komme inn på dette markedet.
Det er vel spesielt bankenes krav om egenkapital som setter en effektiv stopper for mang en drøm om et eget krypinn. Noen er heldige som har forelder som er i stand til å yte hjelp med egenandelen. Men de fleste har vel ikke den muligheten. Og da er det sparing som ofte blir løsningen.
Så er det ut på leiemarkedet som også er under press og prisene deretter. Og så går pengene du skulle ha spart til å dekke bankens krav om egenandel rett til leie.
Og du, du får gleden av å betale i dyre dommer for noe som aldri blir ditt,
Men har du sjekket om kommunen din kan hjelpe deg?  Mange kommuner har tilbud til unge låntakere med forskjellige løsninger for å komme inn på boligmarkedet. Det kan være etableringslån, startlån eller andre former for støtte og hjelp til førstegangskjøperen.  Eller for så vidt andre også som er i en vanskelig situasjon rundt dette med å få et sted å bo. Mange kommuner har også egne kommunale leiligheter som de leier ut til en fornuftig pris.
Praksisen og krav til støtte varier ofte fra kommune til kommune, og mange opplever vel at nåløyet er relativt trangt å komme i gjennom. Og kanskje de har rett i det.
Men vet du, kanskje du kvalifiserer til denne type hjelp og støtte. Det koster deg ikke mer enn litt tid og eventuelt noen tellerskritt for å sjekke hva din kommune kan tilby deg.
Og det er det vel absolutt verd?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *