Kjøpe TV på kreditt?

Kjøpe TV på kreditt?

 Hvis du ser på TV en fredagskveld så kan du være sikker på at forskjellige annonsører frister med å gi deg kreditt på kjøp av produkter, noen frister med rentefrie perioder helt opp til 30 måneder. Dette kan jo være svært fristende men er det egentlig så lurt?

Svaret er blankt nei, man skal jo ikke kjøpe ting man ikke har råd til og heller ikke kjøpe ting for penger man ikke har. Dessuten så er det en grunn til at disse annonsørene velger å friste med disse tilbudene, de tjener helt rått på det. Enten om du velger betalingsutsettelse eller tar det på avbetaling så blir det som regel alltid dyrere enn om du hadde kjøpt den med en gang. Har du ikke råd til å kjøpe den, så IKKE kjøp den

For å illustrere dette så har vi laget ett eksempel til deg:
Ola kjøper en TV til 3679,- NOK, dette har Ola egentlig ikke råd til så når han ser på nettsiden til TVBUTIKKEN at man kan få det på avbetaling ved å betale 199,- ned på TVen i en 30 måneders periode. Ola tenker «199,- kr i måneden er jo ingenting». Ola kjøper TVen på avbetaling. 


Dette betyr at Ola betaler til sammen 5950,- får en TV som koster 3679,- NOK. Dette utgjør en total på 2271,- kroner i renter & omkostninger. Dette høres kanskje ikke mye ut, men dersom du f.eks gjør dette på flere varer som mobiltelefoner,etc så kan summene bli ganske høye. Og ennå verre, dersom du ikke betaler til tiden blir det ENNÅ dyrere. 


Så kort oppsummert, ikke kjøp ting du ikke har råd til. Unngå avbetaling og betalingsutsettelse. Spar heller opp penger og vent til du har råd.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *