kjøp av bolig

kjøp av bolig

Spørsmål:
Hva bør man tenke på når man setter opp et budsjett for kjøp av bolig nå? burde man kjøpe i sentrum? burde man kjøpe 2 roms eller 3 roms? hva er risikoen for kjøp av bolig som student?

Svar:
Du bør først og fremst vurdere hvilken bolig du skal investere i ut fra ditt behov.

Dersom du ikke er avhengig av å bo midt i sentrum, får du en del mer plass for pengene. Du må vurdere ditt behov for sentrumsnærhet opp mot behovet for en større plass å boltre deg på (som du gjerne får ved å kjøpe deg en bolig litt mindre sentralt).

Mange, spesielt førstegangsetablere kjemper om små boliger, noe som bidrar til å presse prisene på små objekter opp. Dersom du har mulighet til å kjøpe en 3-roms og eventuelt leie ut et rom til en kamerat/venninne kan det synes som et gunstig alternativ.

En risiko ved å kjøpe bolig som student er den korte horisonten. Dersom du ikke har planer om å bli boende på studiestedet, eler at du treffer en partner du vil slå deg sammen med, kan du bli tvunget til å selge på et ugunstig tidspunkt. Andre former for risiko er dine jobbutsikter, samt din nåværende og fremtidige betjeningsevne.

Relaterte emner:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *