Jobber offshore, skal kjøpe hus

Jobber offshore, skal kjøpe hus

Spørsmål:
jeg jobber i Nordsjøen. Jeg har en schedule. Det er veldig dyrt med bolig her i Stavanger. Men jeg er mer bekymret for at ting kommer til å skje som det gjorde i USA. Jeg vil ikke bli en gjeldsslave…

Er det lurere for meg å kjøpe bolig i utlandet? Sverige for eksempel? Deretter kjøpe i Norge når krisen har inntruffet…?

Svar:
Det er ikke noe fasitsvar på dette. Det avhenger av ditt behov, om du har behov for en bolig i Norge og eventuelt hvor lenge du har behov for en bolig.
Dersom du har et kortsiktig tidsperspektiv, kan det være risikabelt å investere i en bolig i Stavanger nå.

De fleste prognoser tilsier at boligprisene skal fortsette oppover i Norge. Det er imidlertid aldri noen garanti for at man vil få en fortsatt prisvekt. Mye taler for at vi i fremtiden ikke vil se en såpass sterk årlig prisvekst som har vært tilfelle de siste årene. Stavanger er dyrt, men det er fortsatt høy tilflytning til regionen. Dersom du skal sitte å vente på å kjøpe bolig til et eventuelt boligprisfall, risikerer du å måtte vente lenge.

I Sverige har prisene falt, men også her kan du risikere at prisene vil synke mer.

En boliginvestering både i Stavanger og Sverige vil aldri være helt risikofritt, spesielt dersom du ikke har tenkt å eie så lenge. Dersom du derimot har planer om å eie lenge, høres det ikke ut som noen dum idé å investere i en bolig dersom du har mulighet og egenkapital til det. Spesielt hvis alternativet er å leie en bolig.

Relaterte emner:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *