Hvorfor piper hunden min når jeg kjører bil? Har den riktig hundebur?

Hvorfor piper hunden min når jeg kjører bil? Har den riktig hundebur?

Veldig mange hundeeiere syntes det er veldig slitsomt å kjøre bil med hunden sin. Grunnen er at hunden piper og gjør uttrykk for at de er ukomfortable. Dette er veldig stressende for både hunden og selvfølgelig for hunden selv. Det hadde vært veldig mye enklere om hunden hadde fortalt akkurat hvorfor den piper, men det gjør dem naturligvis ikke. Derfor må man bruke elimineringsmetoden for å finne ut hvorfor hunden ikke har det bra:

Har hunden stor nok hundebur?

Hundebur er den sikreste måten å sikre hunden i din bil og et nødvendig onde for de aller fleste hundeeiere. Noen ganger så kjøper man feil hundebur til hunden sin og man har et for lite hundebur. Hvis din hund piper når du kjører bil så kan du prøve med et større hundebur for å se om det hjelper på plassen. Det kan være kostbart med et hundebur og ikke alle har råd til å kjøpe et nytt hundebur. Heldigvis finnes det noen som kan hjelpe, nemlig firmaer som har spesialisert seg på hundebur. Et firma som billig-hundebur.com kan guide deg hjelpe å finne det riktige buret for deg. De har et stort utvalg og bur i alle størrelser, til alle raser og til alle bilmodeller. Se https://www.billige-hundebur.com

Er man flink til å stoppe opp?

Hunder er forskjellig. Noen klarer å sitte lenge i bil og andre trenger flere stopp. Hvis hunden din piper veldig så prøv å stopp ofte og regelmessig. Det kan kanskje være irriterende å stoppe ofte når man skal et sted men hvis man skal på en lengre kjøretur med hunden så kan dette være løsning på det hele. Stopp gjerne ofte og spaser litt. Etterhvert så vil gjerne hunden akseptere at det går lenger tid mellom hvert stopp.

Er hunden stresset?

Det er veldig unaturlig for hunder å kjøre bil. Noen hunder blir veldig stresset og da kan det være greit å gi dem noe som roer dem ned. Det finnes noe som heter Adaptil som er en luktespray med feromoner. Denne sprayen gjør at hunden roer seg ned og det kan være nok til at hunden klarer å slappe av underveis.

Har hunden fått nok å drikke?

Det er fort gjort å glemme at hunden gjerne har vann tilgjengelig hele tiden hjemme. Når man kjører bil så kan man fort glemme dette. Prøv derfor å enten ha litt vann tilgjengelig for hunden i buret eller vær flink til å gi hunden vann når du stopper opp. Vi anbefaler at man tar med en vanntank.

Relaterte emner:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *