Hvordan finne det beste kredittkortet?

Hvordan finne det beste kredittkortet?

For bare noen få år siden så fantes det kun noen få kredittkort på det norske markedet. Nå har det kommet utrolig mange banker og aktører som har sine egne kredittkort. Det gjør at man har veldig mange kredittkort å velge mellom og ikke minst så blir det vanskeligere å finne det beste kredittkortet på markedet. Derfor har vi laget noen råd til deg som ønsker å finne det beste kredittkortet på markedet.

Hva bruker du penger på?

Når du skal velge deg et kredittkort så gjelder det å finne et kredittkort som dekker dine behov mest og som gir deg mest igjen for de pengene du bruker. Hvert kredittkort har gjerne noen ting de er bedre på. Hvis du ønsker å bruke kredittkort på drivstoff, shopping eller dagligvarer. De har forskjellige bonuser på de forskjellige typene kjøpene. Derfor gjelder det å velge kredittkortet som gir deg best betingelser på det du bruker mest penger på. Det er selvfølgelig mulig å ha flere kredittkort for å få maksimalt igjen for å ha kredittkortet.

Kredittkort burde du sammenligne ikke bare på pris men på bonusene/cashbacken. Det finnes veldig mange gode oversikter over kredittkort. Da gjelder det å se på alt i fra rente, gebyrer og cashback.

Hvor lang rentefri periode trenger du?

De aller betaler kredittkortregningen i tide men det kan være greit å velge et kredittkort med en rentefri periode som passer deg. Hvis du f.eks er konsulent eller frilanser så trenger du kanskje et kredittkort som har litt lenger rente betalingsperiode enn hvis du har en vanlig jobb. Det er gjerne da egne kort som egner seg bedre for dette.

Kan jeg ha flere kredittkort?

Ja, du kan selvfølgelig ha flere kredittkort. Før så kunne du ha så mange kredittkort som du ønsket men nå er disse reglene endret. Før en bank kan innvilge et kredittkort til deg så må de sjekke deg i gjeldsregisteret. Dersom du har mange kredittkort og for mye penger i åpen kreditt så vil du kunne få avslag. Hvis du ønsker flere kredittkort så kan det derfor være veldig lurt å ha minimum kredittkortgrense på alle kredittkortene. På den måten så slipper du å få avslag og kan få mange kredittkort.

Hvis du skal ha mange kredittkort så må vi nevne hvor viktig det er at du bruker disse korrekt. Det betyr at du må ha en ryddig økonomi og ikke bruke mer enn du har råd til. Vi har sett mange som ikke har klart å disponere sine kredittkort korrekt og endt opp med en betydelig kredittkortgjeld.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *