Hva er inkasso?

Hva er inkasso?

I E24.NO denne uken kom det frem at antall inkassosaker blant nordmenn har steget i 2011 med en hel prosent siden 2010. Totalt så langt i 2011 er det registrert hele 3.496.100 inkassosaker som det blir jobbet med den dag i dag. Så hva er egentlig inkasso?

Hvis du har fått ett inkassobrev betyr dette at du har fått ett krav om å gjøre opp får ett beløp du har utestående. Dette er ofte svært uhyggelige krav som blir sendt ut i fra inkassobyråer og har den gått til inkassobyrået så er den ordinære kreditoren helt ute av bildet. Inkassobyråene kjøper opp utbetalte krav for å så kreve disse inn og da inkluderer de gjerne ett saftig gebyr, dersom du ikke betaler inkassokravet kommer det renter på summen du skylder.

Inkassobrevene vil forsette å komme helt til du betaler og rentene vil forsette å løpe dersom du ikke gjør noen. Derfor anbefaler vi at dersom du får ett inkassokrav, betal det med en gang. Rentene er veldig høye og små beløp kan fort vokse til høyere beløp dersom du ikke foretar deg noe.

Les også Slik får du penger nå!


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *