Har ikke råd til strømregningen?

Har ikke råd til strømregningen?

I de siste ukene har det vært særdeles kaldt i store deler av landet og prisen på strøm har slått til himmels. For de som bor i eldre hus og leiligheter som ikke har alternativ varme inkludert kan man derfor oppleve å få noen gigantiske strømregninger.

Dette er typiske regninger som plutselig kan velte hele økonomien dersom den er stram. Vi anbefaler alle først og fremst å sjekke hvordan forbruket har vært. Dette kan hos enkelte leverandører gjøres ved innlogging på nettsiden for å se under estimert forbruk.

I tillegg til den høye strømprisen kombinert med at det har vært måleravlesning gi strømregninger på flere tusen kroner. Dersom du har en stram økonomi betyr det at du kanskje ikke har penger til å betale regningen med en gang. Så hva gjør du dersom du ikke har råd til å betale strømregningen?

Vi anbefaler deg først å kontakte ditt selskap for å høre om det er mulig å ordne en utsettelse eventuelt kanskje spre beløpet over de neste månedene? Dersom du ikke har gjort dette til en vane så pleier de aller fleste å være behjelpelig. Hvis ikke det går og du ser at du kan klare å betale ned litt senere så prøv å få en gebyrfri utsettelse.

Dersom du forklarer din situasjon så bør de fleste selskaper med god forretningsetikk hjelpe deg, hvis ikke så bør du vurdere å betale kravet for å deretter bytte selskap.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *