Har du problemer med økonomien?

Har du problemer med økonomien?

 

 

Når økonomien oppleves som vanskelig og pengene ikke strekker til alle regningene som dumper ned   
i postkassen, er det lett å utvikle en slags angst for postkassen. Det som er sikkert er at regningene ikke forsvinner selv om de forblir i postkassen, snarere tvert i mot, de vil bare vokse seg større i form av purregebyrer, renter og etter hvert også inkassogebyrer. Dette vet de fleste, men likevel er det mange som ikke makter å ta innover seg problematikken. Kanskje blir regningene bare flyttet fra postkassen og rett i en skuff, uten at et eneste brev er åpnet. Eller enda verre – de blir brukt som oppfyring i peisen! Kjenner du på noen av disse følelsene i forhold til regninger, kan tiden være inne for å ta tak i problemet, men hvordan?
Et godt tips kan være å begynne i det små. Sett deg ned og åpne all uåpnet post.  Bruk gjerne flere dager på å få en god oversikt over den totale gjelden. Det er viktig ikke å utelate noe, også privat gjeld bør opp i oversikten. Kanskje vil du oppdage at gjelden ikke var så gal som du fryktet? Kanskje er det også verre – det aller viktigste er å komme i gang med å få en oversikt slik at angsten kan slippe taket. Du vil raskt oppdage at bare det å ha en oversikt vil være med på å lette litt på klumpen i magen.
Når du har fått oversikt over alle regninger som er ubetalt, gjeld som er gått til inkasso, samt annen gjeld som du måtte ha, er det tid for å gjøre noe. Det første som bør gjøres er å ta kontakt med alle kreditorer for å inngå betalingsavtaler. Har du mange smålån, vil en refinansiering hjelpe deg for å få samlet alt til et lån. Slik kan du også få unna regninger som har hopet seg opp. En refinansiering vil si at du tar opp et stort lån for å innfri alle smålån, kredittkortgjeld og annen gjeld du måtte ha. 
Slik vil du slippe å forholde deg til flere kreditorer, du vil kun få en faktura per måned. En refinansiering vil også bidra til at du får bedre rente og lengre nedbetalingstid, slik vil du kunne betale mer ned på lånet enn ved å ha flere smålån, du vil fortere bli gjeldsfri. Sist men ikke minst vil du kunne gå til postkassen din uten å ha vondt i magen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *