Forskjellen på lån i Sverige og Norge – hva lønner seg

Forskjellen på lån i Sverige og Norge – hva lønner seg

Ja, er det store forskjeller på å ta opp lån i Norge kontra det å ta opp lån i Sverige. Og hvorfor skulle det spørsmålet være av den minste interesse for oss som bor her i landet. Vel, grunnene kan være mange og ikke så vanskelige å tenke seg frem til. Hva som lønner seg derimot, kan være litt verre å finne ut av.

Hvorfor vurdere å låne i Sverige

For å begynne med den første problemstillingen. Hvorfor låne i Sverige- Flere og flere nordmenn velger å kjøpe eiendom i Sverige, enten det er en bolig for å bosette seg på den andre siden av grensen, eller om drømmen er et småbruk eller Torp som det kalles i Sverige, for bruk i ferier og fritid. Eller en hytte for den skyld.

For et raskt søk på Finn.no viser at eiendom i Sverige ofte er mye billigere hos søta bror enn de er her i landet. Spesielt dersom du velger å ikke kjøpe noe i de aller mest populære områdene.

Det du må være klar over hvis du bestemmer deg for å kjøpe bolig eller fritidsbolig i Sverige er at det er litt forskjeller i fremgangsmåten å kjøpe bolig på der enn her. Så sett deg godt inn i forskjellene på forhånd. Og dersom planen din er å bosette deg utenlands enten det er Sverige, eller et annet land som frister, så er det også en del andre bestemmelser som kan gjelde, for eksempel når det kommer til skatt og trygderettigheter.

Men tilbake til lånet. Sverige har for tiden fortsatt negativ styringsrente. Noe som gjør at lån er meget billig der for tiden. Nå er jo lånerenten veldig lav i Norge også, men det er nok mulig å få lavere rente i Sverige. Men her er det jo mye som spiller inn når det kommer til hvilke betingelser du og banken kan forhandle der frem til. Dog sier de som har greie på det at det ofte er lurt å låne i det landet du kjøper bolig i, og i landets valuta. Husk også at norske banker kanskje ikke er så interessert i å låne ut penger mot sikkerhet i utlandet.

Forbrukslån i Sverige

Forbrukslån er det også et godt utvalg av i Sverige også. Et meget populært forbrukslån er det såkalte SMS-lånet. Små lån som det tas raske avgjørelser på og utbetalinger av. Og det forventes raske tilbakebetalinger også. Disse lånene kan variere ganske mye i pris. Selv om oppgitt rente kan være lave så kan det være høye avgifter. Men noen tilbyr faktisk denne type lån kostnadsfrie (tro det eller ei). Og svenskene tilbyr mange andre former for lån også, så bruk tid på internett til å studere alle mulighetene som finnes – vi anbefaler denne svenske låneportalen.

Og det er ingen lov som forbyr deg som nordmann å låne penger i Sverige, men det kan være en del krav og utfordringer, som må være på plass for å få lån når man beveger seg over en landegrense.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *