Forbrukslån til finansiering av boliglån

Forbrukslån til finansiering av boliglån

Du leser om det hver dag, boligprisene vokser til astronomiske nivåer og bankene får strengere krav i fra myndighetene til sikkerhet. Det er også spekulasjoner om det vi ser nå er begynnelsen på slutten av en eiendoms boble.  Men nettopp frykten for denne boblen har gjort at bankene nåkreve 15% egenkapital av eiendommens verdi. Dette kravet har gjort at boligmarkedet forblir en drøm for veldig mange, mens andre har tydd til ekstreme skritt for å nettopp kunne ha råd til å komme seg ut i eiendomsmarkedet.

Vi har hørt flere historier om par/familier som har gått til det ekstreme skritt å ta opp forbrukslån for å kunne betale egenkapitalen til banken. Dette kan kanskje høres bra ut i desperasjonens øyeblikk men er det egentlig så lurt?

Først må vi påpeke at denne metoden anses av mange for å være en svært dårlig løsning, da dette kan bli svært dyrt. Dessuten så må denne gjelden taes inn i det totale regnestykke for din gjeld. Men dersom du ønsker dette så kan det være lurt å sjekke med banken du skal ha boliglån i om dette er mulig i det hele tatt. Men vi fraråder dette på det sterkeste, vi mener at dersom du har økonomien til å betjene et slikt forbrukslån så bør du heller bruke litt tid og krefter på å spare sammen egenkapitalen.

Uansett mener vi at utviklingen er svært destruktiv for det norske velferdssamfunn at boliger skal være en luksus for de med penger. Alle burde kunne få et boliglån!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *