Forbred deg på dårligere tider!

Forbred deg på dårligere tider!

Det er ikke å legge skjul på at 2012 kan bli ett vanskelig økonomisk år for veldig mange mennesker i verden, dette gjelder også Norge. Eurokrisen er ennå uavklart og mange eksperter frykter at denne krisen vil kunne sprenge i 2012. Men vil den ha noen innvirkning på Norge?

Desverre så er det umulig for oss å forutse noen ting, og vi skal prøve en gang da vi ikke har kompetansen til dette. Men det ligger i kortene at det kan være smart å forbrede seg. Spesielt hvis du alerede sitter med en stram økonomi eller har mye gjeld.

Vi har derfor laget noen forslag som du kan bruke for å få litt mer kontroll og spare inn penger der du kan.

Bufferkonto
Vi har tidligere omtalt det å spare opp en buffer konto men nå kan dette være viktigere enn noen gang, dersom du har noe til overs en måned, sett det av på en sparekonto. Dersom krisen ikke slår til mot deg så har du ihvertfall spart opp. Enkelte økonomiske fagperson sier at du burde ha minst 3 månedslønner oppspart, vi skjønner at dersom du har gjeldsproblemer så kan dette være vanskelig. Men spar så mye du har mulighet, men husk sparingen skal ikke gå på bekostning av regninger,forfall på lån,etc.

Kutt ned på forbruket
Hvis du logger deg inn i nettbanken din, så ser du kanskje flere småbeløp gå ut, dette kan være lunsj ute eller kanskje en pølse på en bensinstasjon. Dette er enkle kostnader å kutte og mye penger å spare. Dette gjelder selvfølgelig andre ting også. Eksempelvise poster du kan kutte ned på er klær,mat og diverse utgifter. Dersom du ønsker en totaloversikt så anbefaler vi at du sparer på alle kvitteringer en måned og i slutten av måneden fordeler du de opp på poster. Slik kan du enkelt se på hvilke poster du kan kutte ned på og dermed spare penger som kan gå til den overnevnte bufferen.

Ferie
Mange nordmenn begynner å planlegge ferien i disse dager. Dette er kanskje ikke tiden å reise på den dyreste turen, ta deg en tur inn på http://www.billigferier.no/ som er en portal hvor du kan finne billige alternativer til en ferie.

Sjekk banken,strømselskapet,forsikringsselskapet
Dette er en gylden mulighet for deg til å sjekke dine avtaler å se om du kan spare noen ekstra kroner. Vi tenker da spesielt på de store postene som strøm,lån,forsikringer,etc.
Per dags dato er det en veldig god rente, dersom du har gjeldsproblemer kan du kanskje klare å prute ned rentene på gjelden din dersom de er høye.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *