Eie og leie ut

Eie og leie ut

Spørsmål:
Hei!
Vi har en bolig kjøpt for 3 år siden med 1,490.000 i gjeld og verdi på 1,850.000. Vi har begge stabil og god inntekt med en samlet bruttoinntekt på ca 800000. Vi ønsker å bytte boligen vi bor i til noe større, men leker med tanken på å leie ut den boligen vi allerede eier. Er det en god plan om vi får banken med på det? Boligen vår ligger nært tilknyttet blant annet høyskole og sentrumsnære fasiliteter, og vi ser tilsvarende boliger blir leid ut for ca 10.000 pr mnd.

Svar:
Hei, dette er egentlig et regnestykke som dere må presentere for bankene. Dere må jo da låne mye mer penger, og det må bankene vurdere om de kan og får lov til å gi dere. Finanstilsynets retningslinjer tilsier at man normalt ikke skal få låne mer enn tre ganger inntekten. Men dette kan fravikes i spesielle tilfeller.

Sette opp et budsjett med inntekter og utgifter og presenter det for aktuelle banker. Men husk; det er risiko forbundet med å leie ut: Dårlige betalere, boligen kan stå tom, økende vedlikehold osv. Ta med det i vurderingen.

Relaterte emner:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *