Egenkapital pga arv

Egenkapital pga arv

Spørsmål:
Jeg og kjæresten min skal kjøpe bolig sammen denne høsten. Jeg har 700 000 i EK fra arv. Hvis jeg da skal, som dere anbefaler, eie en større prosentandel av boligen enn min kjæreste, er det da «riktig» at jeg også vil tape mer penger om vi da senere selger boligen til en pris som er lavere enn det vi kjøpte den for? Og hvordan bør vi evt ha fordeling på månedlige avdrag?

Svar:
Hei, ja, dette er en naturlig konsekvens av at man eier en større prosentandel, på samme måte som du også vil få en større andel av overskuddet dersom dere selger med gevinst. Lånet dere tar opp betales ned uavhengig av hva dere har i egenkapital, og bør derfor fordeles likt.

Relaterte emner:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *