Bruk en bufferkonto for å unngå ennå mer gjeld

Bruk en bufferkonto for å unngå ennå mer gjeld

Selv om man endelig har blitt kvitt all gjelden er det greit å ha en plan for å unngå fremtidig gjeld, da flere gjeldsslaver som har kommet seg ut faller tilbake i gjeldskrisa etter noen år. I denne artikkelen kan du lese litt om hvordan man kan bruke en bufferkonto for å unngå å ende opp med gjeld igjen.

En bufferkonto er på en måte en slags sparekonto, og er kun til bruk dersom det er helt nødvendig. Det er nemlig mange som får gjeldsproblemer som følge av at de må ta opp et forbrukslån eller bruke kredittkort til å dekke en uforutsett utgift. Det kan være så mye, for eksempel at bilen må repareres på verksted, huset må dreneres, katten må opereres eller hva som helst annet. Felles for alle disse utgiftene er at de koster mye og at de haster, så da får man ikke muligheten til å spare opp penger til kostnaden.
Derfor ender mange med å ta opp et dyrt forbrukslån eller bruker kredittkort til å dekke disse utgiftene.
Med en bufferkonto er derimot ikke dette er problem. Bufferkontoen skal nemlig dekke slike saker som krever store summer fort, som ved skader eller ulykker.

Summen man kan ha på en bufferkonto er opp til hver enkelt, men jo større, jo bedre. Å sette inn 500 eller 1 000kr i måneden er mulig for de aller fleste, og etter noen år har man en bufferkonto som tåler det meste. Skulle vaskemaskinen ryke er det ikke noe problem, for da er det bare å bruke bufferkontoen.

Det er mange som liker å ha såpass mye som 2 ganger månedslønn på bufferkontoen, mens andre holder seg til én månedslønn. Da sparer man altså opp en fast sum hver måned frem til man når denne grensen man selv har satt, og så kan man heller spare disse pengene til noe annet fremover. Hvor mye du vil ha på bufferkontoen bestemmer du jo selv, og det bør også avhenge av hva man skal bruke bufferkontoen på. Er det bare om store ting skjer, som om kjøleskapet går i stykker, eller skal den brukes om strømregninga blir overraskende dyr?

Det kan faktisk være lurt å lage en liste over hva man kan bruke penger på og ikke. Spesielt om du har bufferkonto sammen med en kjæreste eller ektefelle. Dette kan gjøre det lettere å ha oversikt, og unngå diskusjoner og krangler i fremtiden.

Når man har en bufferkonto er det viktig at man ikke bruker pengene på dumme ting som du egentlig ikke trenger, eller hverdagslige ting. Det er klart det er bedre å bruke disse pengene enn å ta opp lån for å få råd til å kjøpe mat eller andre nødvendige ting, men poenget med bufferkontoen er at den kun skal brukes til krisesituasjoner. Og derfor må man være streng mot selg selv, og aldri bruke den til annet. For når man først har begynt å bruke den til alt mulig er det overraskende lett å bruke den litt til, og før du vet ordet av det er den tom. Så bruk hodet, og vær streng med bufferkontoen!
Så lag deg en bufferkonto med det samme. Det virker kanskje kjedelig å sette inn penger der hver måned, men tro meg, når du plutselig trenger den er du sjeleglad for at du har den!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *