Bør jeg kjøpe bolig bare for å ha kjøpt?

Bør jeg kjøpe bolig bare for å ha kjøpt?

Spørsmål:
Heisann. Jeg er blant studenter i den heldige posisjonen at jeg har mulighet for å få boliglån, er ferdig med studiene om to år og er nærmest sikret jobb når jeg er ferdig.

I øyeblikket føler jeg meg som en stor idiot som ikke kjøper leilighet, da boutgiftene mine ville bli lavere og jeg på grunn av den ville prisveksten «taper» 150.000 skattefrie kroner i året på å leie. Men jeg er redd for risikoen for boligprisfall. Bosituasjonen min ellers er god; har ingen personlige grunner til å flytte. Ville dere råde meg til å kjøpe leilighet ut fra en ren økonomisk vurdering?

Svar:
Det avhenger litt av hvor lenge du ser for deg å bo på studiestedet. Dersom din plan er å bli boende der du studerer, du har mulighet til å få lån, men ikke minst å betjene det, kan det synes lurt å slå til nå.

Dersom du imidlertid er mer kortsiktig, og vil bli avhengig av å selge boligen i løpet av noen år, er det imidlertid en betydelig risiko for at du kan bli tvunget til å selge på et ugunstig tidspunkt. Da vil det ikke være særlig smart å investere i en bolig nå.

Relaterte emner:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *