Binde renten?

Binde renten?

Spørsmål:
Vi har akkurat kjøpt hus, og flytter inn i september. Det vi lurer på er om det er lurt å binde renten i dag? Vil renten gå opp eller ned det neste året? I dag kan vi få en rente på 3.65%. Binder vi renten i 3 år er renten kun 3.35 % og på fem år 3.65%. Med andre ord får vi renten enten billigere (ved 3 år) eller på samme nivå (ved 5 år) som den flytende renten vi får i dag. Er det lurest da å kanskje binde den til 3 år da vi vil spare på dette slik renten er i dag? Noen tips?
Hei, hvordan renten utvikler seg det neste året og årene deretter vet vi ikke, men rentemarkedet vedder på dette. Og rentemarkedet tror ikke på særlig renteøkning.

Svar:
Forventet lavt rentenivå de neste årene tilsier at du bør vurdere å binde renten nå. Ikke fordi du nødvendigvis vil tjene på det, men fordi du sikrer deg en lav rente i mange år. Det er det viktigste poenget. 5 års binding fremstår som mest akutelt. Det gir relativt lang forutsigbarhet og du binder inne dagens lave rente. Det gjør økonomien din tryggere og mer fleksibel.

Men igjen: Om du vil tjene på det i kroner og øre, er langt fra sikkert. Det er da heller ikke poenget akkurat nå.

Relaterte emner:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *