Betalingsanmerkninger skal slettes når gjelden er oppgjort

Betalingsanmerkninger skal slettes når gjelden er oppgjort

 

 

Alle kan være uheldige å komme i et økonomisk uføre. Sykdom, arbeidsledighet, feilberegning av likviditet. Ja det finnes mange grunner til at man kan havne i et slikt uføre. Noen selvforskyldte. Andre av grunner du ikke rår over.
Og når man først havner i et slikt økonomisk uføre så sier alle de som har greie på det at det gjelder å ta kontakt så fort som mulig med kreditorene for å få til en løsning. Ikke tvil om at det er et godt råd. Alle er jo interessert i å få tilbake pengene sine selv om det kanskje tar litt lenger tid en beregnet.
Men her er det en hake. Mange gjeldsofre klarer faktisk ikke å ta kontakt med kreditorene sine. De orker ikke å åpne brevene fra dem en gang, Og dermed går inkassospøkelse sin sikre gang. Så kan man si at folk som setter seg i en slik situasjon må skylde seg selv. Mulig det, men det er ikke det denne artikkelen handler om.
Denne artikkelen handler om at man er i denne fellen. Og at man til slutt får gjort opp for seg. For det er jo det man ønsker. Og ofte tar dette ikke lang tid. Beløpet trenger jo ikke å være så stort. En mobilregning du ikke fikk gjort opp eller en parkeringsbot for eksempel.
Så gjelden er gjort opp og det normale liv går videre. Men for ikke mange år siden ble du straffet lenge for en sånn økonomisk glipp. Svartelistet i årevis. Ingen mulighet for nye lån og full strykkarakter på en hver kredittsjekk. Navnet ditt sto oppført på listen over dårlige betalere. Alt for en tabbe som du allerede hadde betalt dyrt for.
Slik er det ikke lenger heldigvis. En ny lov bestemmer nå at i det øyeblikket du har gjort opp kravet mot deg, skal alle betalingsanmerkninger om deg strykes. De kan ikke lenger brukes mot deg rett og slett. Dessverre er det mange som ikke er klar over denne lovendringen og de lever feilaktig i den tro at det ikke er noe vits i å søke lån fordi en økonomisk tabbe for mange år siden umuliggjør det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *