Betalingsanmerkninger og boligkjøp

Betalingsanmerkninger og boligkjøp

jan 26, 2012 budsjett by admin
Mange som tidligere har vært slurvete med økonomien eller har hatt gjeldsproblemer som nå er ryddet opp i kan slite med å få lån på ett senere tidspunkt. Dette kan komme av historien banken kan lese om deg, de kan se på betalingsanmerkninger eller kanskje du har hatt gjeld hos dem før hvor du har brutt avtalen. Dette kan medføre at banken ikke vil ta risikoen ved å ha deg som kunde, derfor kan det lønne seg å være pro-aktiv. Vi gir deg tipsene til å øke din sjanser til å få nettopp boliglån til tross for din historie. Alle fortjener en ny sjanse og alle fortjener å eie ett stykke eget land.

Med proaktiv mener vi at du forbereder deg godt til ett møte med banken, så tenker du møte med banken? Jeg kan jo bare sende inn en søknad på nett?Nei unngå dette, ofte så vil det være mye lettere for en bank å avslå via en nettsøknad. Hvis du har en historikk som tilsier at du KAN være en dårlig kunde til banken så er personlig oppmøte et «must».

Har du en lokalbank? Vår erfaring er at lokale banker kanskje kan være litt mer medgjørlig når det kommer til håndtering av mennesker med en dårlig betalings historikk. Dersom du har en lokalbank som din primærbank anbefaler vi derfor at du tar kontakt med dem, har du ikke dem som din primærbank så kan det være verdt å ta en telefon å avtale ett møte.

Møt forbredt, gjør regnestykket før banken. Bankene i Norge bruker ett system for å kalkulerer hva du kan betjene av lån. Men dette er kun kalkulasjoner, ta å sett opp ditt eget budsjett og hvis at du er inneforstått med hva ett huslån betyr for din økonomi. Husk å ta høyde for rentehopp eller kanskje velg å ta fastrente som et forslag. Da viser du banken at du tenker økonomisk og ikke minst vet hva du hopper ut i. Ta gjerne med deg dokumentasjon på hvordan du ordnet opp i dine tidligere økonomiske problemer og fortell dem gjerne grunnen. Ærlighet blir satt pris på og spesielt av banker.

Egenkapital er en «hot topic» i dagens medier. Per i dag så kreves det 15% egenkapital. Før du går i banken, finn ut hvor mye du har og eventuelt om du har noen som kan stille som kausjonist.

Husk at bankene ikke er skumle, de vil bare ikke ta for mye risiko. Hvis du gir banken inntrykket av at du er til å stole på så vil mye være gjort. Da minimerer du risikoen og samtidig øker sjansen for at nettopp banken gir deg et boliglån. Lykke til i fra oss i Gjeldsproblemer.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *