ALLE TRENGER EN BUFFER

ALLE TRENGER EN BUFFER

Når man har gjeldsproblemer og vil rydde opp så er det mange som har fokus på å betale ned gjeld med alt de har og det er forsåvidt ganske korrekt. Men, det er viktig å legge seg opp ekstra midler for uforutsette utgifter, dette kan være tannlege,strømregning eller en annen uventet regning.

Dersom du føler at du ikke har disiplin nok til å la disse pengene være i fred så anbefaler vi deg å opprette en egen kapitalkonto hos en annen bank enn der du har din lønnskonto. På kapitalkontoer har du som regel minst 12 frie uttak i året (dobbelsjekk betingelsene før du oppretter konto).
Så når du skal betale ned gjeld så sett av gjerne 3000,- kr den første måneden inn på denne kontoen. Videre så setter du av 1000,- kr i måneden.
For mange mennesker så kan dette høres helt absurd ut, å spare når man har mye gjeld. Men dette er tvert imot svært smart. Det er nemlig slik at for mange med gjeldsproblemer så er nettopp problemet «uforutsette utgifter». Det er bedre å ha litt ekstra enn å ligge i minus.
Hvis du har en nedbetalingsplan til dine kreditorer så vil dette se veldig positivt ut. Nettopp fordi du viser at du har tenkt igjennom at det kan komme uforutsette utgifter.
Så spar opp en buffer og lev i tryggheten om at skulle det komme en utgift så har du pengene til dette.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *