Venneregnskap og gjeld

Venneregnskap og gjeld

Denne problemstillingen er en gjenganger. Vennegjengen er på tur la oss for eksempelets skyld si til Frankrike. Gardemoens sikkerhetssjekk er gjennomført og dere sitter der og venter på flyet som til en forandring er forsinket.. Jeg vil ha en kopp kaffe sier Lise. Du og et par av de andre i reisefølget synes Lise sin ide er så god at dere ber henne ta med en kopp til dere også, men dere roter i lommeboka etter mynter. Jeg legger ut så gjør vi opp senere sier Lise, som er for kaffetørst til å vente på at tyverkronersmyntene skal dukke opp.  Husk det da er alt du rekker å si, før ryggen til Lise forsvinner borte ved disken.
Turen fortsetter. Dere fortsetter også med å legge ut for hverandre. Noen kroner her og noen euro der. Leieprisen på bilen dere får utlevert etter landing er ikke noe problem. Den er allerede belastet et kredittkort og gjort opp i god tid. Men hvem var det som egentlig la ut for bensin på rundturen i Frankrike og hvor mye ble det på hver enkelt fylling? Og hvem betalte i de forskjellige bomringene? Eller inngangen til Eiffeltårnet?  Du skjønner tegninga.
Et par ting er sikkert. Hukommelsen er på langt nær så god når dere er hjemme i hverdagen igjen og utleggene skal gjøres opp. Og en annen ting som jeg er minst like sikker på er at gjeld mellom venner kan virke veldig anstrengende og fort ødeleggende på selv det sterkeste vennskap.
Så rådet må være å føre et regnskap underveis. Og i disse smartphonetider er dette en enkel sak. Mobiltelefonen er som regel ikke langt unna og på en egnet app kan du raskt notere fortløpende.
En enkel skriveapp holder ofte lenge og vil du gjøre det ennå grundigere, tilby for eksempel Sparebank 1 en app som inneholder muligheter for venneregnskap. Gratis er den også.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *