Velg riktig forbrukslån

Velg riktig forbrukslån

Vi kan alle trenge ekstra penger noen ganger. Man kan plutselig få et tilbud på en bil eller båt som er så bra at man kan ganske enkelt ikke si nei. Eller som de gangene man oppdager at vaskemaskinen, kjøleskapet eller fryseboksen har valgt å ikke virke lenger. For det at datteren din skal gifte seg eller poden konfirmeres har du vel ikke glemt. Uansett, plutselige utgifter kan komme brått på, og gjerne i perioder da saldo på sparekontoen din ikke er helt der du skulle ønske den var.

Hva gjør du da? Vel, det finnes vel mange løsninger, men kanskje den greieste og ikke minst raskeste kan da være å ta opp et forbrukslån.

Forbrukslån

Men hva er egentlig et forbrukslån? Et forbrukslån er gjerne et lån hvor du uten sikkerhet i eiendeler du har, kan få låne penger når du trenger det. Ofte et litt mindre beløp enn annen type lån (selv om i dag kan du få forbrukslån helt opp til 500 000 kroner). Renten er dog som regel noe høyere enn på lån med krav om sikkerhet. Naturlig nok da bankene risikerer mer. Fordelen derimot er at du får ofte veldig raskt svar på søknaden din. Og med dagens internettløsninger kan du få pengene overført til din konto raskt, noen ganger allerede samme dag.

Ting å tenke på før du tar opp forbrukslån

For det er ting du bør tenke nøye igjennom før du i det hele tatt søker. Og det mest opplagte er vel først og fremst om du har råd. For det koster å låne. Er du sikker på at økonomien din tåler tilbakebetalingen. Er inntekten din stabil nok, og er du helt nødt til å låne. Og dersom du er det, kan det være en mulighet å utvide huslånet ditt, da dette ofte er et mye billigere lån.

Hvor ta opp et forbrukslån

Men la oss nå anta at du har bestemt deg for et forbrukslån. Hvem skal du låne av. For det er mange tilbydere på markedet. Når det kommer til betingelser for i det hele tatt å få lån, så er ikke forskjellene så store. De fleste utlånere stiller betingelser om alder, inntekt, at du er norsk statsborger og at du ikke har betalingsanmerkninger.

Men utenom slike ting, så kan det variere en del. Og da er det viktig at du vurderer flere tilbud og betingelser før du velger ett. På internett finnes det sider som sammenligner de forskjellige tilbyderes tilbud og betingelser. Bruk disse sidene for alt de er verd. Sjekk hvor mye du kan låne, effektiv rente, gebyrer, hvor raskt du kan få pengene utbetalt, betingelser, andre kunders erfaringer osv.

Når du da har oversikt så søker du der du finner det som passer best for deg. Og husk at bankene tjener penger på at du låner, så det er ingen grunn til å stå med lua i hånda.

Kilder:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *