Ting å se frem til etter du er gjeldsfri

Ting å se frem til etter du er gjeldsfri

Det er stadig flere av oss som opparbeider gjeld ved å ta opp forbrukslån og bruke kredittkort. Dette er tendenser som viser at vi bruker penger som aldri før. Vi bruker selvfølgelig også penger på investeringer i eksempelvis bolig eller smarte spareløsninger. Derimot kjøper vi også biler og bruker penger på underholdning som aldri før.

Mange nordmenn har hengt seg på trenden om å bli gjeldfrie raskest mulig for å kunne nyte livet uten store økonomiske forpliktelser. Dersom du klarer å bli gjeldsfri står du mye friere i forhold til det å kunne leve livet slik du ønsker. I stedet for å betale gjeld kan du investere i eiendom eller lukrative aksjer.

Mens du prøver å betale ned gjelden din er det mange aktiviteter som bør settes på vent. Når gjeldsbyrden din er fjernet kan du spise mer ute på restaurant, spille Poker på Bingo.com med venner og kun fokusere på de morsomme tingene i livet. Det lønner seg derfor å betale ned gjelden din så raskt som mulig.

Photo – penger

Hvordan bli gjeldsfri?

Dersom du ønsker å fokusere på å bli gjeldsfri raskest mulig finnes det flere aktuelle løsninger. Du kan selvsagt velge å nedbetale gjelden ved å øke avdragene. Dette bør gjøres i forbindelse med at du kontakter kreditorene for å få ned rentesatsen. Ved å betale større avdrag vil du raskere betale ned både forbrukslån og kredittkort. Sammenlign forbrukslån, så du får breste rentesats mulig.

I stedet for å låne maksimalt av det du har mulighet til anbefales det at du refinansierer dyre forbrukslån og kredittkort. Du vil da bli kvitt dyre lån og kan spare penger i stedet. Her er det også gode penger å tjene om du velger å selge bilen eller endre vaner i hverdagen for å spare noen kroner på forbruksutgifter.

Ved å leve litt sparsommelig en periode i livet kan du klare å betale ned gjelden din raskere. Ved å endre rutiner vil du oppnå raske resultater og kan sette av litt penger i måneden til fritidsaktiviteter og annen underholdning. Dersom du har en sparekonto vil du alltid ha penger til uforutsette utgifter, slik at du kan være med på morsomme aktiviteter.

Photo – konsert

Spar penger til underholdningsaktiviteter

Ved å fokusere på å betale ned gjelden vil du snarlig oppleve de positive aspektene ved det å bli kvitt gjeldsbyrden. Du kan da fokusere mer på de aktivitetene som du har satt til side mens du valgte å betale ned gjelden. Med oppsparte midler kan du også investere i en ny bil eller andre ting som du gjerne ikke hadde råd til før, f.eks. å reise på ferie eller opplevelsestur.

Mange nordmenn drømmer om å reise på ferie, enten alene eller sammen med andre, for å oppleve livet på stranden eller besøke et eksotisk reisemål hvor man fpr nye opplevelser. Dersom du er gjeldsfri og kan spare noen kroner i måneden kan du enkelt sette av nok til sommerferien.

Relaterte emner:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *