Telefon shopperen

Telefon shopperen

Kameraten din har bare en helt sinnsykt kul ny cap på hodet. Han har kjøpt den i en nettbutikk. Selv om dere sitter på trikken på vei til byen tar du frem telefonen, og før dere går av i sentrum har du både bestilt og betalt for et tilsvarende hodeplagg.

Foto fra Pixabay

Mobil handel er ennå ikke størst, men denne typen handel er det som vokser mest og raskest for netthandel. I følge medier som E24 er mobil handel i ferd med å ta helt av.

Nye apper

Årsakene er mange, og at telefonene er bedre og raskere er selvsagt en årsak, men aksepten for online handel, hånd i hånd med et vell av nye apper, gjør at forbrukerne nå føler seg tryggere på dette markedet. Alle gjør det, og ingen rapporterer om at de har blitt lurt.

Foreta best i test undersøkelser og deretter bestille varen fra mobilen har blitt vanlig for unge mennesker. De litt eldre venter ofte til de kommer hjem og kan sitte foran en større skjerm, eller de velger å gjøre det fra en bærbar maskin på hotellromemt eller andre steder der de kab være i fred.

Studier viser at unge mennesker ikke bare søker på nettet selv, men deler informasjon seg imellom via sosiale medier, slik at de kan gjøre det samme som kameraten. Spørsmål som hvor har du kjøpt den florerer.

Sammenligner priser

Takket være helt nye prissammenlignings apper og sosiale medier finner unge mennesker ofte raskt det de er på jakt etter. Deretter trekker de mobiltelefonen raskere enn en revolvermann. Unge mennesker bruker altså mobilen til langt mer enn spilleautomater og å se Netflix i arbeidstiden.

Unge bruker alltid pris sammenlignings verktøy før de dobbeltsjekker med venner. Flinke internett kjøpmenn har oppdaget ungdommens mønster og handler deretter. Dette er viktigst for butikker som selger varer som er rettet mot ung målgruppe.

I dag har over tretti prosent av oss brukt mobil til netthandel. For å imøtekomme veksten i netthandelen fra mobil må butikkene tilpasse nettbutikkene sine til mobiler, og lage dedikerte mobilversjoner. Her har det dukket opp et helt nytt marked for spesialister som web-designere som har spesialisert seg på akkurat dette segmentet.

Foto fra Pixabay

Alt kan kjøpes

Det som er nytt er at så mye salg genereres fra telefoner i stedet for datamaskiner.Tidligere var folk litt mer engstelige. De ville gjerne se varene på litt større bilder på en datamskin. Det virker ikke som dette har så stor betydning for unge.

For en gangs skyld er verken Norge eller et skandinavisk land på topp når det gjelder mobilshopping. I Irland kjøper tretti prosent av befolkningen fra mobilen. Norge, Sverige og Danmark kommer halsende rett etter.

Eldre må lære

Lokale nettsteder i Norge er et greit sted for eldre å begynne. Norske medier melder at lokale steder har en fordel, og at folk fortsatt foretrekker å kjøpe utenlandske varer lokalt, selv om det da er dyrere.

Konklusjonen er uansett at mobiltelefonen nå er et uunværlig hjelpemiddel for unge som skal kjøpe seg et eller annet,  mens mange eldre fortsatt sitter i baksetet. De venter, men de kommer nok etter.

Relaterte emner:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *