Slik blir du kvitt kredttkortgjeld

Slik blir du kvitt kredttkortgjeld

Kredittkort er blitt noe omtrent alle nordmenn har, dessverre så har ikke alle skjønt helt hvordan man bruker kredittkortet riktig. Dette har resultert i at veldig mange nordmenn har skyhøy kredittkortgjeld som vokser for hver dag som går.  Hvis du har mye gjeld med kort så er det bare en ting å gjøre, å bli kvitt den. Nå skal vi fortelle deg hvordan!  

Finn ut hvor mye du har i kredittkortgjeld
Før du kan begynne å betale ned gjeld så er du nødt til å finne ut hvor mye skylder. Dette gjør du ved å samle alle krav i et regnestykke.  

Har du noen mulighet til å låne penger?
Nå vet du hvor mye du skylder, så må vi prøve å finne ut hvordan du kan finansiere gjelden din. Dette er svært kostbar gjeld og derfor viktig å få ut av verden så raskt som mulig. Så først må du se om du har noen ting du kan selge. Dersom du har mye småting så trenger det ikke være noe i veien for å selge disse, alle små beløp teller. Når du nå har solgt og frigjort litt kapital så må du prøve å skaffe resten dersom du ikke har dekket resten av beløpet. Dette kan du gjøre ved å spørre familie og venner. Dersom du ikke har mulighet til dette så kan du søke om refinansiering uten sikkerhet, dette kan du gjøre hos Bank Norwegian,YaBank eller Bank Norwegian.  

Kontakt kreditorene dine
Kreditorene dine er de du skylder penger. Hvis du har klart å samle nok penger til å betale ned kravene så gjør det med en gang. Dersom du ikke har skaffet nok penger men har litt så betal ned noen krav. De resterende kreditorene kontakter du, da forteller du at prosessen med å betale ned gjeld er i gang og at du gjerne vil lage en nedbetalingsplan med dem. Prøv å få de til å senke rentene eventuelt fryse dem i en liten periode.  

Be om å sperre for kreditt
Dette kalles en frivillig kredittsperre og du kan få det på dagen. Du kan kontakte Experian for å få en kredittsperre for deg selv. Denne kan du ha til økonomien er stabilisert og kan lett fjernes når du føler at du har kontrollen igjen.  

Vær disiplinert
Nå er resten opp til deg, du er nødt til å ta tak i deg selv. Begynn sparing og få en solid buffer. I tillegg så bør du sette opp budsjetter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *