Norsk Tipping deler ut 225 millioner til grasrota

Norsk Tipping deler ut 225 millioner til grasrota

Det norske spillselskapet Norsk Tipping har annonsert at de skal distribuere 225 millioner norske kroner til idrettslag og foreninger, gjennom Grasrotandelen.

Over 30 000 idrettslag og foreninger i Norge drar fordel av Grasrotandelen, inkludert både idrett, dyrevelferd, barneorganisasjoner og en rekke andre veldedige organisasjoner.

Kundene hos Norsk Tipping velger selv hvilket lag eller forening de vil støtte, og over 1,3 millioner av spillerne deres har valgt å bidra til Grasrotandelen. Det gjør de ved å velge ut en mottaker som vil motta 7 % av det de spiller for, uten at det koster spilleren noe ekstra eller påvirker hvor mye de kan vinne. Det betyr at en liten del av inntektene fra norske spilleautomater går direkte til norske organisasjoner.

For årets første utbetaling, som dekker perioden fram til slutten av april, mottok Oslo-baserte Foreningen for omplassering av dyr (FOD) 1,7 millioner kroner, og sikret med det seg førsteplassen på listen. Vålerenga Fotball har også gjort det godt, og får 1,1 millioner kroner fra Grasrotandelen. Lions Club Fredrikstad har også gjort en god innsats med rekruttering til Grasrotandelen, og mottar nesten en million – 979 999 kroner.

Norsk Tipping har også merket seg at den samlede utbetalingen på 225 millioner kun er 3 millioner lavere enn for samme tidsrom i fjor. Dette til tross for at operatøren også har blitt rammet av effekten av koronaviruset.

«På grunn av koronaviruset har vi vært nødt til å sette en del aktiviteter på vent,» uttalte administrerende direktør i Norsk Tipping, Åsne Havnelid. «Grasrotandelen betyr svært mye for mange lag og organisasjoner, og det er med stor glede vi nå kan betale ut grasrotmidlene for de første fire månedene av 2020.»

I januar avslørte Norsk Tipping at de hadde distribuert nesten 700 millioner norske kroner av gamblinginntektene sine til norske lag og foreninger i 2019.

Relaterte emner:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *