Lene ble gjeldsfri på 12 måneder

Lene ble gjeldsfri på 12 måneder

 
Det er mange trist henvendelser vi får men av og til så får vi noen suksesshistorier, disse tar vi selvfølgelig tak i. Lene er en 28 år gammel jente i fra Buskerud, utdannet sykepleier, hun har mann og har  2 barn. Hun sender oss en mail for hun vil gjerne at vi skal fortelle hennes historie, at det er mulig å bli gjeldsfri på 1-2-3 men også for å skremme andre i fra å gå i gjeldsfella.
Lene forteller at det hele startet før hun fikk barn og når hun var student. Hun jobber deltid på en bensinstasjon men tjente ikke «nok», ihvertfall ikke nok til å dekke hennes forbruk. Det var sommeren 2002 at Lene tok beslutningen om å skaffe seg ett kredittkort med en kredittgrense på 10 tusen kroner. Hun gjorde dette fordi vennene hennes skulle på tur til USA og hun hadde lyst til å være med. USA turen var vellykket men hun hadde brukt langt mer enn hun hadde råd til. Når Lene kom hjem så tok hun opp ett forbrukslån for å kunne betale ned kredittkortet og for å ha «litt» ekstra å leve på da lønna og studielånet hadde gått til USA turen. Deretter ble nye kredittkort og forbrukslån tegnet, gjelden vokste.
I 2004 møtte hun sin nåværende mann, i starten fortalte Lene ikke om den skyhøye gjelden som på dette tidspunktet hadde steget til hele 500 000 kr. Det var først da Lene og mannen skulle flytte sammen at hun følte hun måtte fortelle. Lene forteller at hun kviet seg skikkelig før hun fortalte mannen hennes at hun hadde gjeld på omlag 500 000 tusen. Reaksjonen var sjokk forteller Lene, men etter 5 minutter tok han seg sammen og sa «Dette skal vi ordne, det blir ikke lett men vi skal klare dette».
Dagen etter satte Lene og mannen seg ned ved stuebordet. På stuebordet forteller Lene om en bunke konvolutter som strakte seg nesten til taket. De registrerte alle kravene i ett dokument sammen med de forskjellige rentene. Dagen etter tok mannen med seg Lene til en bankrådgiver, de ville prøve å få til ett lån for å kutte ned på rentekostnadene og samle alt på ett sted. Banken var svært skeptisk i starten men skjønner raskt at Lene er klar på å legge dette bak seg. Videre forteller banken at de kan gi ett lån dersom hun får en kausjonist, mannen til Lene melder seg raskt. Han har en leilighet som banken kan ta som garanti.
Deretter tok Lene kontakt med kreditorer og lagde ett forslag til nedbetalingsplaner. Ønsker du å vite hvordan du kontakter kreditorer og lager en nedbetalingsplan, klikk her. Lene klarte å kutte gjelden med hele 200 000, det vil si at hun hadde 300 000 kr  gjeld.
Planen var å betale ned dette over en 5 års periode, men Lene og mannen bestemte seg for at de var heller villige til å leve «enkelt» i ett par år for å bli kvitt gjelden. Lene satte seg opp på overtid, jobbet ekstra i ferien. Mannen til Lene som er bilmekaniker tok ekstra jobber i helgene for å spe på lånet. Etter 12 måneder var Lene gjeldsfri og nå har hun både hus og bil.
Vi i gjeldsproblemer.com syntes denne historien var fantastisk, ikke bare fordi hun slettet gjeld på kort tid. Men på grunn av den nytenkende måten de gjorde det på. De gjorde det som ett team og ikke minste meget stort av mannen til Lene som ville være med å bidra. To personer yter mer enn en!
Hver måned fremover vil vi legge ut portrettintervjuet av mennesker som har hatt gjeldsproblemer og som har klart å komme seg ut av sitt økonomiske uføre. Navn er byttet ut og hendelser som kan identifiser intervjuobjektet er gjort om. Enkelte hendelser kan derfor være fiktive. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *