Kredittkort er det lurt?

Kredittkort er det lurt?

Nei kredittkort er ikke lurt, ihvertfall ikke for deg med kredittkortgjeld eller annen kortsiktig gjeld. Ett kredittkort er noe man skal ha råd til og har du kortsiktig gjeld i fra f.eks kredittkort eller forbrukslån som ikke er nedbetalt så har strengt talt ikke råd til det.

Mange med gjeldsproblemer bruker kredittkort for å betale ned annen gjeld, dette er ikke lurt. Da er det bedre å ta opp ett forbrukslån med gode betingelser. Dette kan du f.eks gjøre hos Norwegian Bank, YaBank eller din egen bank. Vi har tidligere skrevet om refinansiering uten sikkerhet, les mer her Refinansiering uten sikkerhet?

Dersom du har en leilighet eller noen som kan være kausjonist for lån så er det mye gunstigere enn ett vanlig forbrukslån. Les mer om privat lån til refinansiering her , privat lån noe for meg?

Det beste er selvfølgelig å unngå gjeld og alle typer lån, men har du mye gjeld er du nødt til å løse dette på en måte. Kreditorene må få sine penger tilbake og ofte så kan det spare seg å betale ned ved å låne mer penger, men kredittkort er ikke løsningen.

Til slutt vil vi si at når du har blitt gjeldsfri eller fått gjeldsproblemene under kontroll så er det ingenting i veien for at du kan skaffe deg ett kredittkort på ett senere tidspunkt., dette kan gi deg en god psykologisk effekt i form av at du har kontrollen igjen. Men før du skaffer deg ett bør du sette en lav kredittgrense, kanskje på 5000,- NOK og samtidig være sikker på at du har kontrollen over ditt forbruk!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *