Ikke ta opp forbrukslån for å finansiere dette

Ikke ta opp forbrukslån for å finansiere dette

Etterspørselen etter forbrukslån har sunket som en stein og stadig flere nordmenn kvitter seg faktisk med forbrukslån. Likevel så er det mange som faktisk fortsatt tar opp forbrukslån. De aller fleste som tar opp forbrukslån, gjør dette ansvarlig og til objekter som det nødvendigvis ikke er dumt å låne penger til. Likevel så kommer vi stadig over caser hvor folk søker om forbrukslån til å bruke på veldig dumme ting. Derfor så vi oss nå nødt til å lage en artikkel om hva du ikke må bruke forbrukslån på.

Ikke bruk dette til alt mellom himmel og jord…

Forbruk

Dette høres kanskje tullete ut, skal man ikke bruke forbrukslån på forbruk? Nei du skal ikke bruke forbrukslån på forbruk. Når vi snakker om forbruk så mener vi snus, pils og middager. Det er en veldig dårlig ide å basere sitt forbruk på et forbrukslån. For når man har et forbruk så danner det et vanemønster som er vanskelig å bryte ut av når forbrukslånet er borte. I tillegg så koster det penger å betjene et forbrukslån.

Pengespill

Hvis du låner penger til pengespill så bør du snarest oppsøke hjelp. Det spiller ingen rolle om du spiller på såkalte trygge nettcasino. Det er sløseri og du vil mest sannsynlig spille bort hver eneste krone. Dette er ingen god strategi med mindre du ønsker å bli konkurs og du kan ikke forvente å få låne mer penger etterpå.

Lån til andre

Dette er et minefelt som vi ofte ser at feiler. Noen har en kamerat, kjæreste eller familie som trenger et lån men som ikke får det. Så kommer de til deg for å spørre om du kan ta opp et lån for dem. De lover selvfølgelig å betale deg tilbake hver eneste krone, men det er ikke slik det gjerne fungerer. Her oppstår det ofte konflikter som er vanskelig å løse. Den enkle måten å forklare risikoen her på er følgende. Hvis en forbrukslånsbank ikke ønsker å gi lån til kunde så er det en grunn til det som f.eks:

  • Lav inntekt
  • Betalingsanmerkning
  • Dårlig betalingsvilje
  • Andre forhold

Dette er egentlig ting man burde overlate til banken. Det å ta opp et forbrukslån for å låne ut til andre er utrolig stor risiko, selv om du har en kontrakt på det. Saken er litt annledes om du låner ut penger som du selv har på bok og råd til å tape.

Investeringer

I avisen så leser man ofte om investorer som «gearer» (låner) penger for å investere i et selskap. Den siste tiden så har dette med investering blitt en hype og flere har brukt penger de ikke har råd til å tape. Man burde selvklart spare og investere, men kun penger man har råd til å tape.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *