Hvordan unngå å få dårlig kredittverdighet

Hvordan unngå å få dårlig kredittverdighet

Stadig flere har et kredittkort eller flere i lommeboken for bruk i visse situasjoner og det kan finnes flere fordeler ved å ha et kredittkort. For å skaffe seg disse fordelene og unngå kostnadene som kan følge med, bør man derimot bruke kortet fornuftig. Det er en rekke ting man kan gjøre for å minimere kostnadene ved bruk av kredittkort og opprettholde en god kredittverdighet, men det er også flere ting som vil kunne gi motsatt utfall. Her går vi derfor gjennom noen av tingene du kan gjøre for å unngå at kredittverdigheten din går ned.

Unngå å bruke kredittkortet hvor det ikke trengs

Skal man handle noe og bankkortet blir avvist er det mange som velger å bruke kredittkortet i stedet, noe som går helt fint i enkelttilfeller. Det man derimot bør unngå er å bruke kredittkortet jevnlig til å foreta kjøp som egentlig ikke er nødvendig og bruke kortet til forbruk. Har man ikke penger bør man derfor heller vente med handleturen og forsøke å spare opp penger, med mindre det er noe man virkelig trenger.

Bruk det bare nå du må…

Man bør for eksempel unngå å bruke kredittkortet til netthandling eller for å spille online poker og ulike typer live-spill, selv om det er mulig å bruke kredittkort som betalingsmetode. Skal man spille med god samvittighet bør man heller bruke penger man har til overs og for eksempel sette av en sum per måned som man kan bruke på online spill eller netthandel.

Sørg for å betale ned på kortet i tide

Dersom man gjentatte ganger betaler ned på kredittkortet etter forfallsdatoen kan man fort ende opp med en dårligere kredittverdighet. Kredittverdigheten består derimot av en helhetsvurdering og det er flere ting som vil påvirke kredittverdigheten enn kun nedbetalingen. Gjennom å betale ned kredittkortregningen i tide vil man likevel gjøre et bedre inntrykk og vise at man er en pålitelig nedbetaler, hvilket kan gjøre det lettere å få innvilget lån og kreditt i fremtiden.

I tillegg vil man også måtte betale langt mer enn nødvendig i renter og gebyrer, dersom man betaler for sent og mottar purring og inkassovarsler. I verste fall kan man ende opp med betalingsanmerkninger som vil gi deg en dårligere kredittverdighet.

Stabil inntekt og alder

Inntekt er en annen faktor som tas med i vurdering av kredittverdigheten og har man en stabil inntekt vil dette også telle positivt i en kredittvurdering. Dersom man ønsker å forbedre kredittverdigheten bør man derfor forsøke å ha en stabil inntekt som viser at man evner å betale ned på kredittkortet. Skal man søke om å få innvilget lån eller kreditt bør man derfor ha en fast jobb eller stabil inntekt å vise til for å øke sjansen for at søknaden blir innvilget.

Alder tas også med i betraktning, ettersom det ofte er vanskelig å bygge opp en god kredittverdighet i perioden mellom studieslutt og fast jobb. Har man derimot jobben i orden vil alder kunne spille en mindre rolle, da det viktigste er å vise at man er i stand til å betjene lånet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *