Hvordan lage ett budsjett?

Hvordan lage ett budsjett?

De aller fleste med gjeldsproblemer har nok ikke hatt oversikten over sin egen økonomi. Dette tør vi påstå fordi hadde du hatt oversikten så hadde du tatt grep for lenge siden. Det er rett og slett veldig enkelt å ta kontrollen over økonomien igjennom ett budsjett.

Så hva er egentlig ett budsjett og hvorfor er det så viktig?
Ett budsjett er en oversikt over dine utgifter og inntekter. Ett budsjett er er super viktig for å ha kontroll over din egen økonomi. Og er også en fin måte for mennesker med gjeldsproblemer å finne «roten» til gjeldsproblemet. En enkel måte å forklare ett budsjett er å sammenligne med en kabal, man skal få inntektene til å gå opp med utgiftene å gjerne sitte igjen med litt til slutten.

Hvordan kommer jeg i gang med ett budsjett?
Det å lage ett budsjett er nokså enkelt, men det å lage ett riktig og realistisk budsjett er vanskeligere. Det kan være fint å kartlegge nåværende «budsjett. Dette kan du gjøre ved å samle opp kvitteringer i en måned for å så i slutten av måneden fordele dette utover de forskjellige postene. Deretter så kan du sammenligne disse tallene opp mot mot SIFO sitt standardbudsjett. Dette kan du gjøre ved å bruke kalkulatoren dems her. Hvis du ser en stor differanse på en enkelt post så kan du kanskje vurdere om du bruker for mye og om du kan kutte ned denne posten.

Hvordan lager jeg ett budsjett?
Du skal få slippe og lage ett eget budsjett i Excel fordi her finner du ett gratis budsjett. Tallene i budsjettet bruker du utifra forbruket ditt, men som vi skrev ovenfor, kutt ned der du kan. Har du ett gjeldsproblem så er det ingen grunn til at du skal leve som en «konge».

Det kan være veldig greit å sette opp budsjettet i en liten bok i tillegg til Excel der du enkelt kan notere deg hva du har kjøpt og i tillegg holde oversikten slik at du ikke overstiger ditt budsjett. Du kan godt laste ned en app til din telefon som gjør samme nytten, men vi har prøvd flere applikasjoner og ennå ikke funnet en som er effektivt og brukervennlig.

Hvordan overholde ett budsjett?
Vel her kan ikke vi hjelpe deg helt konkret, men som vi nevnte så kan det være lurt å ha med seg budsjettet i veska eller i jakkelommen. Det gjelder å være streng og disiplinert med deg selv slik at du ikke havner på minus siden, du skal ligge i pluss hver måned.

Ett annet godt tips er at du hver 3 måned går igjennom utgifter,inntekter og ser på resultatet. Deretter så reviderer du ditt eget budsjett. Kanskje du trenger å flytte noen kroner i fra diverse posten til klesposten f.eks.

Vil ett budsjett hjelpe meg med gjeldsproblemer?
Flere blir faktisk veldig overasket over hvor mye ett budsjett har gitt utslag på økonomien Det gir deg ikke mer penger men det gir deg kontrollen over de pengene du har. Blir du en racer på å følge budsjettet så er vi 99% sikre på at du vil klare å slå deg fri fra dine gjeldsproblemer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *