Hvordan fungerer forbrukslån online akkurat nå?

Hvordan fungerer forbrukslån online akkurat nå?

Det er ingen hemmelighet at lånebransjen har vært i stor endring de siste årene, og derfor er hele konseptet med å låne penger på nettet blitt noe endret over tid. Så hva er annerledes, og hvordan fungerer forbrukslån på nettet akkurat nå? Det skal vi se litt nærmere på her.  

Mer gjennomsiktighet 

En av de tingene som først og fremst preger lånebransjen online på nettet akkurat nå, er at det er mye større fokus på gjennomsiktighet enn det har vært tidligere. Før var det nemlig sånn at det kunne være litt vanskelig å gjennomskue hva et lån kom til å koste når alt kom til alt, men nå finnes det både realistiske låneeksempler og lånekalkulatorer som kan gjøre det mye lettere å finne ut av hva forskjellige lån egentlig koster.  

Det er også mye større tydelighet i sammenligningstjenester når man sammenligner flere lån på nettet. Sider som Morebanker guider deg til enkelt og presist å sammenligne flere lån før du eventuelt velger. Så er det mye lettere å vurdere hvilke muligheter man har og hvilke forskjellige vilkår som gjelder for de ulike lån. Du kan sammenligne lån fra over 15 banker på en og samme side. Det er innovasjoner som dette som har vært med på å endre lånebransjen online de siste årene.  

Lån uten sikkerhet 

Det er også en klar tendens til at begreper som lån uten sikkerhet er blitt mye tydeligere når det kommer til lån online. Tidligere kunne man nesten få det til å høres ut som om det var mindre trygt å låne penger på nettet enn i banken, men nå kommer det som regel tydelig frem at sikkerheten faktisk er for banken eller lånestedet, og ikke for deg. Sikkerhet i lånesammenheng handler nemlig om at man ofte skal stille sikkerhet for det beløpet man gjerne vil låne, så banken eller lånestedet har mulighet for å få tilbake pengene sine hvis du mot all formodning ikke kan betale som avtalt.  

Derfor er det som regel også litt dyrere å låne penger på nettet, hvis du låner uten sikkerhet. Det handler ikke om at det er utrygt for deg, men at banken eller lånestedet skal kompensere for manglende sikkerhet gjennom gebyrer og renter.  

Strengere vilkår 

Det er heller ikke noen hemmelighet at det er strengere vilkår nå for å låne penger på nettet enn det var for noen år siden. Det handler til gjengjeld faktisk om din sikkerhet. Det er nemlig for å sikre så vidt som mulig at personer som ikke har råd til å ta opp et forbrukslån på nettet, og ved å gjøre det potensielt setter seg i en vanskelig økonomisk situasjon, ikke får innvilget lån. Derfor er det en obligatorisk kredittsjekk når man søker om lån, som i stor grad er automatisk, og det er ikke mulig å få lån med betalingsanmerkning. Det gjør det tryggere å låne online.