Hvordan betale ned gjeld raskt?

Hvordan betale ned gjeld raskt?

Gjeld er noe som fort kommer men dessverre så forsvinner den ikke like raskt som den kommer. Vi får veldig mange spørsmål på mail i fra mennesker som ønsker å kvitte seg med gjelden raskt. Det er bare en måte å bli kvitt gjelden og det er å begynne å betale ned på den så snart som mulig.  Det er likevel noen enkle grep du kan gjøre for å begynne denne prosessen.

1. Finn ut eksakt hvor mye du skylder dine kreditorer
For i det hele tatt å kunne bli motivert til å nedbetale din gjeld så er du nødt til å få en total oversikt over hvor mye du skylder. Her kan du gjerne også finne ut hva som er grunnbeløpet og hvor mye renter som har påløpt siden du tok opp lånene/kreditten. Sett det gjerne inn i en tabell.

Dette er nyttig for deg og evt. hvis du skal søke hjelp hos banken din.


2.Hvordan skal du betale de?
Du har nå regnet ut hvor mye skylder, men hvordan skal du betale kreditorene?Da må du sette deg ned å lage et budsjett. Vi har tidligere skrevet om hvordan du kan lage et budsjett her. Deretter må du finne ut hvor mye du kan betjene i måneden.

Dersom du har eiendom eller andre verdier kan disse stilles som sikkerhet for refinansiering, klikk her for å lese mer om refinansiering med sikkerhet.. Dersom ikke har eiendom så kan du også få samlet kredittgjelden i et år, men dette vil bli et litt dyrere lån. For å lese mer om refinansiering uten sikkerhet, klikk her.

3. Minimer din gjeld
Nå har du funnet ut hvor mye du skylder, hvor mye som er renter og hvor mye du kan betale. Da kan du ta kontakt med dine kreditorer for å forhandle med gjelden. De aller fleste vil kunne hjelpe deg med å «kutte» litt i kravene dersom du viser dem at du kan betale ned kravet over en gitt periode. Vi har skrevet en litt dypere forklaring på hvordan dette gjøres her.


4. Følg budsjett og følg nedbetalingsplanen
Du bør nå ha laget en nedbetalingsplan og et budsjett. Følg dette til punkt og prikke. Dersom du har fått «rabatter» av kreditorene, så er ikke dette noe som skjer en gang til. Du har fått en ny sjanse så bruk den!

Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *