Hva er refinansiering?

Hva er refinansiering?

Hva er Refinansiering og hvorfor?
Har du ett eller flere lån på feks bolig eller bil så kan det lønne seg og refinansiere lånet ditt. Å refinansiere et lån betyr at du tar opp et nytt lån, og bruker det nye lånet til å betale gamle lån med. Grunnen til refinansiering er for å få lavere renteutgifter eller lengre avdragstid. I bunn og grunn for og spare penger. Det er vanlig at personer som refinansierer sparer mye penger. Refinansiering er antageligvis en av de enkleste måtene å spare penger på! Ofte har man brukt flere kredittkort og smålån som betalingsmiddel, for eksempel oppussing, ferier eller netthandel. Et refinansierings lån kan samle alle smålån slik at du kun får en regning i posten hver måned.


Velg riktig bank
Vi har testet en rekke banker. Vi har tatt et lånebeløp på 500.000 kr. Listen er sortert etter effektiv rente for lån innenfor 60% og lånet gjelder boligkjøp. Vi legger kun til de top 5 bankene for lavest rente. Listen er fra 20/10-2011. Det er ingen garanti når rentene går opp eller ned, ta denne listen kun som et eksempel. Du kan også foreta dine egne kalkuleringer her: kalkuleringer

BANK Nominell rente Effektiv rente Etabl. gebyr Årlig termingebyr Åpen for alle
DinBANK 3.40% 3.45% 0 0 Ja
Gildeskål Sparebank 3.45% 3.61% 1000 420 Ja
Landkreditt Bank 3.55% 3.63% 0 0 Ja
Fjaler Sparebank 3.55% 3.64% 1500 0 Nei
Flekkefjord Sparebank 3.60% 3.68% 1000 0 Nei

For og sjekke om du har behov for refinansiering av boligkjøp kan du kalkulere dette her: refinanskalkulator Uansett om du har få eller mange lån kan det være en smart løsning med refinansiering.

Det vi alle er enige om er at en regning i måneden er mye bedre en 5.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *