Fordeler ved å refinansiere smålån

Fordeler ved å refinansiere smålån

Sponset innlegg

Refinansiering av lån og kredittkort gir deg ikke mindre gjeld, men kan gi deg bedre renteutgifter, mindre gebyrer og bedre oversikt over økonomien. Du kan også få lengre nedbetalingstid som igjen gir deg lavere månedlig kostnad. Slik kan du raskere kvitte deg med gjelden og ha bedre evnet til å betjene lånet. Det er imidlertid viktig at du ikke bruker de frigitte midlene til å gå til nye store innkjøp som må betales ved avbetaling eller dyre forbrukslån. Da er du like langt om kort tid – og fortsetter i samme stil som før. Bruk refinansiering som en ny start på bedre kontroll av din privatøkonomi.

Den største fordelen ved refinansiering bortsett fra bedre rente, er at du da slipper å forholde deg til mange kreditorer. Ved å samle alle smålån, kredittkortgjeld og eventuelle private lån vil du kun motta en Conta faktura per måned. Da trenger ikke lenger postkassen din fylles opp av faktura fra mange forskjellige kreditorer, og det alene vil gi deg ro til å få nedbetalt gjelden din.

Dersom du er litt ute å kjøre økonomisk og har store problemer med å betale gjelden din, så er det også viktig at dersom du får tilslag på en refinansiering, at du faktisk holder avtaler og gjør alt du kan for å betale ned i henhold til den planen du har gått med på. Du får sjeldent mange sjanser, så her er det viktig å være strukturert og ryddig.

Skal man refinansiere noe, så er det viktig å få en oversikt over hva man faktisk har av inntekter og utgifter. Sett opp et regnestykke med hvor mye du betaler ut de forskjellige plassene hver måned. Ikke alle regninger kommer så ofte, som for eksempel NRK-lisensen, veiavgiften osv. Derfor er det viktig at du også setter av penger til slike ting, så du ikke får en ny overraskelse. Har man den komplette oversikten, så ser man også hvor man enklest kan kutte litt utgifter – og se hvor mye man faktisk må refinansiere.

På lang sikt vil du komme bedre ut av å ha en større kreditor, enn mange små, så her er det en del penger å hente dersom du har mange smålån, kredittkortgjeld og så videre.

Mange synes det er ekkelt å komme i en liten økonomisk skvis, og det er helt naturlig. Men du skal huske på at det er mange som er som deg – og kreditorene er som oftest hyggelige å forholde seg til – de ønsker jo strengt tatt bare at du skal betale til dem – og er ofte villige til å gå en ekstra mil dersom du er interessert i å gjøre opp for deg.

Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *