Erfaringer med private gjeldsrådgivere?

Erfaringer med private gjeldsrådgivere?

For mange med ett gjeldsproblem så er det kjempe viktig å få hjelp i fra noen som har erfaring med problematikken. Det finnes flere private gjeldsrådgivere over hele landet og noen er mer seriøse enn andre. Vi følger også GOA (Gjeldsoffer Alliansen) sin råd, prøv alltid kommunal rådgivning først.

Så hvordan skiller du de gode gjeldsrådgiverne i fra de du vil unngå.  Vi har derfor laget en liste til deg med ting som bør få varsellampene dine til å reagere.

Når de lover får mye
Når du blir lovet gull & grønne skoger men må betale ett forskudd først. Ingen kan love deg noe som helst uten å ha sett på din sak og snakket med dine kreditorer. Derimot så anbefaler vi at du får en gjeldsrådgiver som tar ett beløp basert på hvor mye gjeldsrådgiveren får redusert din gjeld.
Jobber rådgiveren for deg?
Dette er kjempe viktig, finn en gjeldsrådgiver som jobber for deg, altså en rådgiver som ikke har nære økonomiske relasjoner til andre finansinstitusjoner. Det finnes mange gjeldsrådgivere som har avtaler med banker og det er ikke noe i veien for det, faktisk så er det ett «must» for å kunne tilby sine klienter ett gunstig alternativ. Men i noen tilfeller så kan gjeldsrådgiveren handle etter egen vinning og dette kan gi utslag i ordninger som slettes ikke reduserer din gjeld, men kompliserer din gjeld.

Skriftlig kontrakt med gjeldsrådgiver?
Dersom du oppsøker en gjeldsrådgiver bør dere utarbeide en kontrakt med betingelser iht. til hvilke summer som skal betales i honorar til rådgiveren. Men dere bør også skrive ned hva du forventer tilbake, hva som er realistisk å oppnå, dette bør din gjeldsrådgiver hjelpe deg med å bestemme.

«NO CURE NO PAY»?
Dette engelske uttrykket operer mange gjeldsrådgivere med, altså dersom du ikke får redusert gjelden din så betaler du heller ingenting. Da tar ofte rådgiveren en prosentandel av den summen han eller hun reduserer din gjeld, det er det egentlig ikke noe feil med men noen misbruker dette og tar alt får mye penger av sine klienter. Mange operer med «no cure,no pay» som ett alternativ og timepris som ett annet. Hva du velger er helt opp til deg men timepris er som oftest billigere enn det andre. Haken med timepris for deg som har ett gjeldsproblem er at rådgivere som jobber på timepris ofte fakturer underveis og krever derfor at du har tilgjengelige midler til dette .

Til slutt så er det viktigste at du velger en rådgiver som du kan stole på, som du stiller krav til og som du føler at kan realisere dine krav. Husk å vær realistisk både iht til hva rådgiveren kan gjøre for deg men også til dine forventninger. 


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *