Alt om gjeld!

Alt om gjeld!

Når man bruker mer penger en hva som ruller inn hver måned kan det for mange skape store problemer. Vi har samlet sammen litt informasjon slik at du har muligheten til å komme deg ut av gjeldskrisen i god behold.

Smågjeld er den verste fienden man kan dra på seg, spesielt hvis man er glad i å shoppe, handle via internet eller kjøpe ting på kreditt. Betaler man ikke regningene sine kan dette føre til at du får flere kreditorer på nakken samtidig. For mye gjeld kan føre til at du mister både hus, bil og familie. Hvis man har gjeld til flere utstedere samtidig kan det være smart og ta opp et banklån som dekker all smågjeld. Det er som regel enklere å betale et lån i stedet for mange små regninger. Hvis du allerede har tatt opp flere lån hos forskjellige utsteder kan det være vanskelig å få flere lån. Hvis det viser seg at du ikke får flere lån hos banken din, kan du på egenhånd kontakte kreditorer for å forhandle frem mulige løsninger, eller hvis du trenger hjelp kan kommunen din bistå – de er faktisk pliktig til å hjelpe deg gratis. Hvis banken din ser at du gjør det du kan for og løse dine økonomiske problemer, kan de skifte mening og være deg nådig.

Refinansiering
Refinansiering kan redde deg fra dyr gjeld på forbrukslån, smålån eller kredittkort. Det kan være smart å samle alle dine smålån eller forbrukslån i ett refinansiertlån. På denne måten slipper du å forholde deg til flere banker samtidig. Du kan spare store beløp på å velge riktig bank. Du kan også refinansiere ved å søke på et kredittkort med lavere rente enn det du kanskje har i dag. Råd og tips om banker som har de beste Refinansierings løsningene finner du i denne artikelen.

Nødløsning
Hvis du har alt for mye gjeld, verken får banklån eller hjelp fra venner eller familie, da kan gjeldsordning være løsningen for deg. Gjeldsordning er en deperat handling, du må du ha prøvd alt annet innenfor lovens rammer for og løse dine økonomiske problemer. Gjeldsordningen kan slette all gjelden din sånn at du kan få starte med blanke ark. Skulle du være heldig og få en gjeldsordning gjennomført så kan du ikke ta opp det første lånet du kommer over. Det er en prøve periode på 5 år som du må holde deg gjeldsfri på. Du kan lese mere om gjeldsordningen her, gjeldsordningsloven.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *