Lån og forbrukslån – Beste valg

5 ting du kan gjøre for å betale ned forbruksgjelden

Om du har mer gjeld enn du burde er det ingen annen utvei enn å begynne å betale ned så fort som mulig. Gjeld fra forbrukslån eller kredittkort har også stort sett en veldig høy rente, og nedenfor kan du lese forskjellige tips for å hjelpe deg å betale ned gjelden så fort som mulig.

1) Selg bilen din og bruk offentlig transport. Det er faktisk mye penger å spare på dette, og i tillegg får du jo hele summen fra salget, med mindre du allerede har et billån. Når man ikke har egen bil slipper man å kjøpe bensin, betale forsikring eller betaler for skader og reparasjoner på bilen. I tillegg slipper man å betale EU-kontroller og vedlikeholdsarbeid, og man kan fort spare inn mange tusen kroner som kan brukes direkte på å betale ned gjeld.

2) Selg alt annet du ikke trenger. Det er mange som sitter på mye verdier i form av spill, elektronikk, ubrukte smykker, klær eller alt mulig annet, og et loppemarked kan faktisk tjene inn gode penger som kan hjelpe deg med å betale ned den verste gjelda. For eksempel kan du prøve å selge alle bøkene du allerede har lest for 20 kr stykket, og da er det faktisk ikke så umulig å få tak i noen interesserte. Dersom loppemarked ikke er helt din stil kan du kjøre salget fra netthandler eller nettauksjoner som QXL.

3) Bruk mindre penger på mat du kaster og spis billigere. Nordmenn flest har mat som en utrolig stor utgiftspost, og du skulle bare visst hvor mye det er mulig å spare på å gå over til billigmerker som First Price, Coop eller Landlord. Kvaliteten på maten er stort sett like god, og du får mye mer mat for pengene. I tillegg bør du slutte å kaste mat, og bli mer bevisst på hva du kjøper inn.

4) Alltid bruk ekstra penger til å betale ned lånet. La oss si du har 50 kr ekstra i nettbanken som ikke er øremerket noen verdens ting. Flott! Overfør denne femtilappen til en kreditor, så er du femti kroner nærmere målet om å bli gjeldfri! Dette punktet gjelder uansett hvilken sum det er snakk om, så bare husk at alle monner drar. Merk at ikke alle banker og långivere tilbyr muligheten for at du bare kan overføre penger til nedbetaling av lånet ditt, så dette bør du sjekke ut på forhånd. Om du ikke har muligheten til det bør du samle alle småsummene på en egen konto for så å bruke dem til nedbetaling av lånet én gang i måneden.

5) Jobb overtid dersom du har mulighet. Jo lenger tid du bruker på å betale ned lånet, jo mer penger kaster du ut av vinduet i form av renter og gebyrer. Dersom du har litt gjeld fra kredittkort eller et forbrukslån bør du sette av noen måneder hvor du jobber så mye overtid som mulig, og setter alle pengene rett inn på gjeldskontoen. Det er kjipt nå, men du kommer ikke til å angre et sekund når du først har blitt gjeldfri.